Τι Ήταν το Λιοντάρι της Νεμέας και Από Που «Έπεσε»

Όλοι γνωρίζουμε τον Ηρακλή και τους άθλους του. Φυσικά, όλοι ξέρουμε για το περιβόητο λιοντάρι της Νεμέας. Όμως, υπάρχουν μία-δύο λεπτομέρειες που, ίσως, μας διαφεύγουν και οι οποίες μπορούν να αλλάξουν ολόκληρο το σκηνικό… -d-

Ο Διόδωρος γράφει ότι ο λέων αυτός ήταν «άτρωτος σιδήρω και χαλκώ και λίθω» και ήταν γιος της σελήνης η οποία κατά παράκληση της Ήρας τον άφησε να πέσει επί του Απέσαντα όρους .

Δηλ. το λιοντάρι της Νεμέας ήταν ένα ένα ον που έπεσε από την Σελήνη και ότι ήταν σιδερένιο, χάλκινο και λίθινο συνάμα.

Εξωγήινη οντότητα, ρομπότ ή κάτι άλλο;

Η λέξη Ηρακλή «Ήρα + κλη» = μυημένος στην Ήρα.

Η Ήρα ήταν ο Αιθέρας.

Ο Ηρακλής ως άνθρωπος και ως μύστης μα κυρίως στο δεύτερο έχει δημιουργήσει πάμπολλα ερωτήματα για την ασταθή συμπεριφορά του και τα πάθη του.

Δυστυχώς για τους αμύητους και τους μη πεπαιδευμένους στη βαθύτερα γνώση της ψυχής έτσι όπως αυτή αποκαλύπτεται μέσα από τους μύθους δεν γίνεται κατανοητό ότι ο μύθος πάντα αποτελείται από δυο μέρη,

1) μύθος = μαθώς = μάθημα,

2) την καθεαυτό ιστορία η οποία αποτελεί την κάλυψη του μύθου και μπορεί να είναι ένα υπαρκτό γεγονός ή μια ιστορία.

Έτσι, ο Ηρακλής ναι μεν είναι ο άνθρωπος με τα πάθη τους φόβους κλπ. παρόλα αυτά όμως είναι ο πρώτος ο οποίος εισήλθε στα μυστήρια του αιθέρος που μέχρι τότε ήταν απαγορευμένα για θνητό.

Οι 12 άθλοι που τον βάλανε να κάνει συμβολίζει ότι πέρασε 12 επίπεδα διανόησις με επιτυχία και έγινε από γήινος, ηλιοκεντρικός ήρωας.

Σε αρκετές ζωγραφιές αντί για λεοντή φοράει δέρμα λεοπάρδαλης .

Αυτό είναι ένα πρόβλημα για τους παλαιοντολόγους γιατί πράγματι υπήρχαν λεοπαρδάλεις στην Ελλάδα άλλα πριν να εμφανιστεί ο homo sapiens δηλ. εμείς. Τότε υπήρχαν μαϊμούδες και πιθηκάνθρωποι.

Ηρακλής

Αργότερα τον παρίσταναν με λεοντή.

greek-language.gr και erevnw

epirusblog.gr
5 of 5
Τι Ήταν το Λιοντάρι της Νεμέας και Από Που «Έπεσε»
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5586139797117277451
item