Γιάννενα: Επίσκεψη του ΣΕΒ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σε συνέχεια της διήμερης επίσκεψης της Διοίκησης και στελεχών του ΣΕΒ στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2021 στα Ιωάννινα στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειάς του για τη στήριξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Ηπείρου, την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία του ΣΕΒ επισκέφθηκε και συναντήθηκε με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστεράς-Δουρούτης.

Εκ μέρους των Πρυτανικών αρχών ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας και Διευθυντής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής ΠΓΝΙ, Καθηγητής κ. Μηνάς Πασχόπουλος καλωσόρισε και υποδέχθηκε στην Πανεπιστημιούπολη την αποστολή του ΣΕΒ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μία εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά με την προοπτική συνεργασίας μεταξύ της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου και των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ, δίνοντας έμφαση στην έρευνα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου, αλλά και της αναπτυξιακής δυναμικής της Ηπείρου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εκατέρωθεν ενημέρωση για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν από μία πιθανή συνεργασία, ενώ το αποτέλεσμα των δομημένων και ενδιαφερουσών προτάσεων και από τις δύο πλευρές ήταν να τεθεί το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου και ΣΕΒ.

Επικεφαλής της αποστολής του ΣΕΒ ήταν ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ καθώς και ο κ. Νίκος Χήτος, Πρόεδρος της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ και μέλος του ΣΕΒ. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Νάντια Ροντογιάννη, Διευθύντρια Τομέα Μελών, και Μαρία Μποζούδη, SeniorAdvisor.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. ΒασίλειοςΔημακόπουλος, Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, η Καθηγήτρια κα Άννα Μπατιστάτου, Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, ο Καθηγητής κ. ΠαναγιώτηςΚόκκας, Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής, ο Καθηγητής κ. ΝικόλαοςΜυλωνίδης, Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών κ. ΓεώργιοςΓκωλέτσης, ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, κ. Νικόλαος Ζαφειρόπουλος.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επίσκεψη του ΣΕΒ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 902572486289339593
item