Γιάννενα: Να αναδείξουμε τη Δωδώνη στα πρότυπα της αρχαίας Ολυμπίας

 

Με συγκεκριμένη πρόταση για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου και του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης στα πρότυπα της Αρχαίας Ολυμπίας, χαιρέτισε η Μαρία Κεφάλα τις προσυνεδριακές εργασίες της Νέας Δημοκρατίας στα Γιάννενα το πρωί του Σαββάτου.

Στην ομιλία της η Γιαννιώτισσα βουλευτής της Ν.Δ. μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα και την Περιφέρεια Ηπείρου, τα οποία, όπως είπε, κατέστησαν την περιοχή έναν σοβαρό πόλο ανάπτυξης, καινοτομίας, τεχνολογίας, τουρισμού και πολιτισμού. 

Όπως ανέφερε η κ. Κεφάλα, τα Γιάννενα και η Ήπειρος μεταμορφώνονται σε ένα brand που χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια, ως σημείο αναφοράς στον επενδυτικό χάρτη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης ολόκληρης, ως πόλος έλξης επιχειρηματικός και τουριστικός συνώνυμο της επιτυχίας και της προώθησης των νέων ανθρώπων.

 Έσπευσε δε να επισημάνει τα εξής: «Σε ένα συνδυασμό ή καλύτερα συνάντηση, τεχνολογίας και αρχαίου πολιτισμού, μπορούμε να προχωρήσουμε και στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, κατά τα πρότυπα της κοινής πολύ πετυχημένης προσπάθειας του Υπουργείου Πολιτισμού και της Microsoft, που ζωντανεύει ψηφιακά ο εμβληματικός αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας με τη βεβαιότητα ότι η πολιτική βούληση είναι δεδομένη».

epirusblog.gr
5 of 5
 
Γιάννενα: Να αναδείξουμε τη Δωδώνη στα πρότυπα της αρχαίας Ολυμπίας
epirusblog.gr
5 of 5
 
Ιωάννινα 7007543432932374520

Τα καλύτερα

item