Ένα αστέρι της Κρήτης φωτίζει τον ουρανό του Λος Άντζελες: Στη μουσική σκηνή του Χόλυγουντ διαπρέπει η Ευαγγελία Ψαράκη

Νέα Υόρκη. Η γλυκιά και απαλή φωνή που ακουγόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής από το Λος Αντζελες, θα μπορούσε κάλλιστα να ανήκει σε μια…δασκάλα, αλλά δεν ήταν άλλη από την φωνή της νέας τραγουδίστριας της μουσικής ποπ, της ομογενούς Ευαγγελίας Ψαράκη.

Της νεαρής πρώην «δασκάλας» από τη Νέα Ιερσέη, που αποφάσισε τρία χρόνια μετά την πρώτη της επαφή με τους μαθητές, να ακολουθήσει το ονειρό της και να μετακομίσει εκεί που ξεκινούν με δειλά βήματα στην αρχή, οι καριέρες τόσων και τόσων αστεριών της μουσικής και του κινηματογράφου.

Η ιστορία της Ευαγγελίας όμως, έχει μια ιδιαίτερη πτυχή, αφού δεν συναντούμε συχνά στην μουσική ποπ, αυτή τουλάχιστον που ακούγεται στο αμερικανικό ραδιόφωνο, στοιχεία όπως το μπουζούκι. Κι εδώ η Ευαγγελία πρωτοτύπησε.

Κατάφερε λοιπόν εδώ και λίγο καιρό η νεαρή Ευαγγελία με την συνοδεία του μπουζουκιού, να δημιουργήσει ακούσματα που κέρδισαν τους θαυμαστές όχι μόνο στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη.

Μάλιστα στο βίντεο που συνόδευσε μια από τις πρώτες επιτυχίες της το τραγούδι, «Πάμε-Πάμε» εμφανίζονται τόσο η γιαγιά της όσο και πολλοί άλλοι συγγενείς και συγχωριανοί καθώς αυτό περιέχει σκηνές από αυθεντικό κρητικό γλέντι που έλαβε χώρα πριν από την Πανδημία, στην Παλαιοχώρα της Κρήτης. Τα γυρίσματα περιέχουν και σκηνές από το Ενετικό Κάστρο στα Χανιά.

  • Έθνικ και Κρήτη στην ποπ εκδοχή

Είναι από τις λίγες φορές που μια εκπρόσωπος της μουσικής σκηνής Ποπ κατάφερε να παντρέψει με τόση δεξιοτεχνία τον κρητικό τρόπο διασκέδασης με ένα τραγούδι που σε παρασύρει σε γλέντι.

Η ίδια έχει να παρουσιάσει κι άλλες επιτυχίες και ερμηνείες που σε συγκινούν αλλά και  δημιουργούν στον ακροατή ευχάριστες αναμνήσεις. Ανάμεσα τους και το «Fotia».

Ένα άλλο αποτελεί μια διασκευή της γνωστής και πολύ-τραγουδισμένης επιτυχίας «Τα παιδιά του Πειραιά».

Ως τώρα τα τραγούδια που γράφει και ερμηνεύει με την βοήθεια του παραγωγού Jay Stolar, έχουν κυκλοφορήσει σαν «σινγκλ».

Κάθε τραγούδι της Ευαγγελίας, δηλαδή κυκλοφορεί ξεχωριστά και υποστηρίζεται από αντίστοιχο βίντεο. Ηδη έχουν έτοιμα για κυκλοφορία δέκα νέα τραγούδια.

  • Και ποιος παίζει το μπουζούκι, στα τραγούδια και στις εμφανίσεις σου;

Το όνομα του συντρόφου και παραγωγού, Jay Stolar, επαναλήφθηκε. Όχι μόνο ο Jay έμαθε να παίζει το μπουζούκι για τα μάτια της Κρητικοπούλας από το Νιού Τζέρσει, αλλά ήταν κι εκείνος που έστειλε τα δοκιμαστικά «τρακς» στην εταιρεία Sony Music Europe, για να βγει έτσι η απόφαση και να υπογράψει συμβόλαιο η Ευαγγελία.

Ο Jay Stolar είναι ο ίδιος επιτυχημένος παραγωγός, στιχουργός και τώρα πλέον δεινός χειριστής του μπουζουκιού. Έχει συνεργαστεί με πολύ γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως με την Σελένα Γκόμεζ, την Ντέμι Λοβάτο, G-Easy και Αloe Blacc.

  • Η γνωριμία με τον Jay

Aξίζει εδώ να αναφέρουμε πως μια τυχαία γνωριμία της Ευαγγελίας με τον παραγωγό Jay Stolar, οδήγησε σε ένα ειδύλλιο και κατόπιν σε πολλές επιτυχίες με σπουδαιότερη από όλες την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας με την Sony Music Entertainment Europe.

Δύο μήνες αφότου η Ευαγγελία άφησε πίσω της την δουλειά της δασκάλα, ένας κοινός φίλος και των δύο κάλεσε την Ευαγγελία σε ένα σόου του. Μετά το σόου, η Ευαγγελία και ο Τζει, γνωρίστηκαν και τα υπόλοιπα, όπως λένε, αποτελούν μέρος της ιστορίας τους.

Ακολούθησε μια περίοδο όπου και οι δυό έχοντας τον πυρετό της δημιουργίας και το ταλέντο να γράφουν τραγούδια, προσπάθησαν να αποφύγουν την συνεργασία.

Δεν τα κατάφεραν όμως και τόσο καλά στο να απέχουν απο κάθε επαγγελματική ανάμιξη και τελικά αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και σε αυτόν τον τομέα, ψάχνοντας τρόπους και ιδέες για να παντρέψουν την ποπ με στοιχεία από την λαϊκή μουσική και τον ήχο από το μπουζούκι.

Και καλά αν βρίσκεσαι κοντά στη Νέα Υόρκη, όλο και κάποιος δεξιοτέχνης στο μπουζούκι θα βρεθεί για να παίξει αυτό το όργανο.

  • Τί γίνεται όμως όταν βρίσκεσαι στην δυτική ακτή και πρέπει να μάθεις να παίζεις μπουζούκι;

Ο Jay Stolar λοιπόν αποφάσισε να καλύψει κι αυτόν τον ρόλο.

Στην αρχή νοίκιαζαν ένα μπουζούκι και εκείνος άρχισε να μελετάει βίντεο εκμάθησης του οργάνου στο «You Tube».

To καλοκαίρι του 2019, βρέθηκαν στην Ελλάδα και τότε αποφάσισαν να αγοράσουν το πρώτο τους χειροποίητο μπουζούκι. Σήμερα έχουν στην κατοχή τους ένα παραδοσιακό τρίχορδο καθώς κι ένα τετράχορδο. 

Ένα από αυτά μάλιστα απεικονίζει μια γοργόνα και αυτό ήταν μια αγορά στην οποία προχώρησε ο Jay, με στόχο να δείξει την αγάπη του για την Ευαγγελία, την δική του γοργόνα.

Η νέα τραγουδίστρια της μουσικής ποπ. Η ομογενής Ευαγγελία Ψαράκη. Φωτογραφία Αρχείου
  • Συμβόλαιο με την Sony

O άνθρωπος που άκουσε και αξιολόγησε το ταλέντο της Ευαγγελίας, δεν ήταν άλλος από τον διευθυντή της Sony Music Entertainment, τον Patrick Mushatsi – Kareba.

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020 κανένας δεν φανταζόταν την ανοδική πορεία της καριέρας της Ευαγγελίας Ψαράκη. Όπως και κανείς δεν περίμενε να οδηγηθεί η χώρα σε απομόνωση λόγω της εξάπλωσης του Κορωνοιού.

Ήταν τότε που η Ευαγγελία δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον διευθυντή της εταιρείας Sony Music Europe (GSA), που στο μεταξύ είχε ακούσει τα τραγούδια της και ξεχώρισε τα ethnic στοιχεία της μουσικής αλλά και την ιδιαίτερη γλυκιά φωνή της και την κάλεσε να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με το δικαίωμα της διανομής και της κυκλοφορίας των τραγουδιών σε όλο τον κόσμο.

Λίγες μέρες μετά από την σημαντική αυτή εξέλιξη στην καριέρα της Ευαγγελίας όπως μας λέει η ίδια: «ο κόσμος έκλεισε».

«Αλλά», πρόσθεσε, «εγώ τότε ξεκίνησα τα πρώτα επίσημα βήματα μου ως καλλιτέχνης με το βίντεο κλιπ από την Κρήτη και το τραγούδι «Pame-Pame» τον Μάιο του 2020».

  • Πρώτα σπουδές και μετά τραγούδι

Η Ευαγγελία σπούδασε στο πανεπιστήμιο Rutgers της Νέας Ιερσέης από όπου και πήρε το μάστερ της στον κλάδο της στοιχειώδους εκπαίδευσης (elementary education).

Νωρίτερα η Ευαγγελία είχε κάνει στο ίδιο πανεπιστήμιο σπουδές ιστορίας και πολιτικών επιστημών και πήρε το πτυχίο της με άριστα.

Πρόλαβε μάλιστα να εργαστεί για τρία χρόνια σε σχολεία και απευθυνόταν σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά λόγω περικοπών, στην σχολική περιφέρεια στην οποία είχε προσληφθεί, για το προσωπικό που δεν είχε μόνιμες οργανικές θέσεις, απολύθηκε.

Η ίδια κατάλαβε τότε, ότι είχε έρθει πλέον η στιγμή να επιλέξει να ασχοληθεί με το τραγούδι, που ήταν το όνειρο της από την τρίτη τάξη του δημοτικού, όπως λέει.

Τότε, στο σχολείο, συμπληρώνει, μας ρώτησαν «τι θα θέλατε να γίνετε, όταν μεγαλώσετε;»

«Κι εγώ», τόνισε, «είπα ότι ήθελα να γίνω τραγουδίστρια. Το τραγούδι ήταν πάντα κάτι που μου άρεσε».

  • Οι γονείς σου πως είδαν τότε και πως βλέπουν σήμερα την απόφαση σου να ασχοληθείς με το τραγούδι και μάλιστα στην δύσκολη κατηγορία της ποπ μουσικής;

«Η μητέρα μου», λέει, «ήθελε να κάνω αυτό που μου έδινε ικανοποίηση, να ακολουθήσω τα όνειρα μου».

«Από την άλλη πλευρά ο πατέρας μου, μου συνέστησε να βρω πρώτα μια καλή δουλειά».

Δεν ήταν δύσκολο να καταλάβουμε στην πορεία της κουβέντας ότι ο πατέρας ήταν το πρόσωπο στην οικογένεια που είχε ελληνική καταγωγή, ενώ η καταγωγή της μητέρας της έλκει από την Ιταλία. Όμως και η μητέρα της, θα πει, έμαθε ελληνικά.

Σήμερα ο πατέρας της Ευαγγελίας, ο Τάκης Ψαράκης, που στο παρελθόν διετέλεσε και πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, διαμένει μόνιμα στην Κρήτη.

Η ίδια θα πεί για την ιδιαίτερη σχέση της με την Κρήτη:

«Όλα τα καλοκαίρια μέχρι σήμερα τα πέρασα στην Κρήτη. Ενώ άλλοι άνθρωποι μετακινούνται για μεγάλες αποστάσεις κάθε μέρα για να μεταβούν στην εργασία τους, εγώ θεωρούσα ως μετακινήσεις αυτού του είδους, τα συχνά ταξίδια στην Ελλάδα».

Αρκεί να παρακολουθήσει κανείς το βιντεοκλίπ από το τραγούδι της «Πάμε – Πάμε» για να καταλάβει ότι η Ευαγγελία δεν είναι μια ακόμα Ελληνοαμερικανίδα, αλλά μια γνήσια Ελληνίδα με Κρητικό αίμα στις φλέβες της και με εξίσου γνήσια κρητική ομορφιά και λεβεντιά. Άλλωστε, το όνομα Ευαγγελία προέρχεται από την αγαπημένη της γιαγιά.

  • Ελπίδες συμμετοχής στην Γιουροβίζιον

Η ίδια μάλιστα μας αποκάλυψε ότι επόμενος στόχος της είναι η συμμετοχή της στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον είτε εκπροσωπώντας την Ελλάδα είτε εκπροσωπώντας την Κύπρο.

«Έχω δηλώσει», λέει, «συμμετοχή στην διαδικασία επιλογής των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στην Γιουροβίζιον».

Όπως μας εξήγησε η εταιρεία που την αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, η «Panic Records» έχει αναλάβει να διαχειριστεί τις λεπτομέρειες.

Όσον αφορά τους λόγους που την έκαναν να ενδιαφερθεί για τον διαγωνισμό, η Ευαγγελία δεν κρύβει ότι την παρότρυναν οι θαυμαστές της που της έστελναν μηνύματα και της έλεγαν «πήγαινε στην Γιουροβίζιον».

«Έχω βρει», λέει, «και ποιά τραγούδια είναι τα πιο κατάλληλα και τα πρότεινα».

«Όταν βγαίνω στην σκηνή», συμπληρώνει, «για να τραγουδήσω, νιώθω  ότι είμαι ο εαυτός μου. Όλα τα τραγούδια που ερμηνεύω στις ζωντανές εμφανίσεις, βγαίνουν μέσα από την καρδιά μου».

Μιλώντας για την απόφαση να μετακομίσει στο Λος Αντζελες η Ευαγγελία τόνισε ότι οι ευκαιρίες για τους καλλιτέχνες είναι περισσότερες εκεί.

Κι ενώ διαρκούσε η πανδημία, εξέλιξη που ανέτρεψε τα σχεδιά της, η Ευαγγελία αποφάσισε να φύγει για το Λος Αντζελες και σήμερα διαμένει μαζί με τον Τζει στο πρόαστιο της πόλης των αστέρων, που βρίσκεται πολύ κοντά στα βουνά της Σάντα Μόνικα, εκεί όπου υπάρχει η  επιβλητική πινακίδα «Hollywood».

Η νέα τραγουδίστρια της μουσικής ποπ. Η ομογενής Ευαγγελία Ψαράκη. Μικρή παίζει κρητική λύρα. Φωτογραφία Αρχείου

Μια από τις πρώτες εμφανίσεις της στο Λος Αντζελες, έγινε στο «Hotel Cafe» και έτυχε πολύ καλής υποδοχής από το κοινό.

«Στην αρχή», θα πει, «όταν άκουσαν τις πρώτες νότες από το μπουζούκι αναρωτήθηκαν: τί είναι αυτό;»

Ωστόσο, τόσο η ερμηνεία της Ευαγγελίας όσο και το ύφος του τραγουδιού που ερμήνευσε πρώτο, τους άρεσε και στο τέλος την χειροκρότησαν θερμά.

Δεν άργησε να έρθει και η συνεργασία με άλλους γνωστούς στο ευρύτερο κοινό καλλιτέχνες.

Έτσι σε ένα από τα 30 τραγούδια που κυκλοφόρησαν μέχρι τώρα η Ευαγγελία συνεργάζεται με τον Kelvin Jones, έναν πολύ γνωστό καλλιτέχνη και μουσικό που έχει ως έδρα του το Βερολίνο, στο τραγούδι που έχει τίτλο «Diving». Το τραγούδι αυτό συγκέντρωσε κιόλας ένα πολύ μεγάλο αριθμό ακροάσεων.

Παράλληλα με την μουσική η Ευαγγελία κάνει συχνά πρόβες μαζί με χορευτές που συμμετέχουν στα μουσικά βιντεοκλίπ και είναι εκεί που ενώ οι χορευτές προσπαθούν να μάθουν μια συγκεκριμένη χορογραφία η Ευαγγελία προτιμάει να τους διδάξει πεντοζάλι.

Η Ευαγγελία επισκέφθηκε ξανά την Ελλάδα τον περασμένο Ιούλιο.

Άλλωστε, αν την ακούσεις να σου μιλάει με πάθος για την Ελλάδα θα έλεγες ότι μάλλον γεννήθηκε εκεί.

  • Παίζει και ποδόσφαιρο

Όπως επισημαίνει στο βιογραφικό της η Ευαγγελία:

«Της αρέσει και παίζει ποδόσφαιρο. Της αρέσει να μαγειρεύει.

Έχει τα γενέθλια της στις 24 Μαίου».

Εκτός από τα Ελληνικά γνωρίζει και ιταλικά και μάλιστα διάλεξε η ίδια να σπουδάσει την ιταλική γλώσσα στο πανεπιστήμιο Urbino, όταν ακόμα πήγαινε στο κολέγιο.

«Είμαι χαρούμενη», υπογραμμίζει, «που η δουλειά μου με φέρνει κοντά στην Ελλάδα».

«Η μουσική μου», λέει, με ξεχωριστή χροιά στην φωνή της, «είναι όπως είμαι κι εγώ».

Και με αυτή την αυθόρμητη φράση θελήσαμε να κλείσουμε την τηλεφωνική συνομιλία με την νέα αυτή τραγουδίστρια που κάνει την Ελλάδα περήφανη και δώσαμε την υπόσχεση, ότι την επόμενη φορά θα την απολαύσουμε θα είναι από πιο κοντά,  σε μια ζωντανή εμφάνιση.

Η μουσική της Ευαγγελίας μπορεί να αναζητηθεί μέσα από όλες τις πλατφόρμες διανομής της μουσικής σήμερα, σε όλο τον πλανήτη, όπως η Spotify, το You Tube, η Amazon Music, η Apple Music.

Στην πλατφόρμα «You Tube» η Ευαγγελία (γράφετε το όνομα με λατινικούς χαρακτήρες – Evangelia) έχει ξεπεράσει τις 25 χιλιάδες σε εγγεγραμμένους συνδρομητές με συνολικό αριθμό 10 βιντεοκλίπ.

Επίσης μπορείτε να βρείτε την Ευαγγελία στο Instagram βάζοντας @Evangelia και το Facebook με την ένδειξη: Evangelia.

To βιντεοκλίπ από το τραγούδι «Pame-Pame» με την Evangelia:

ΦωτογραφίεςΟι φωτογραφίες και τα βίντεο των τραγουδιών έχουν παραχωρηθεί ευγενικά από την Ευαγγελία Ψαράκη για την συνέντευξη αυτή στο Hellas Journal.

epirusblog.gr
5 of 5
Ένα αστέρι της Κρήτης φωτίζει τον ουρανό του Λος Άντζελες: Στη μουσική σκηνή του Χόλυγουντ διαπρέπει η Ευαγγελία Ψαράκη
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 6015267563651532463
item