Γιάννενα: Ομαλή παρά τα μέτρα η κίνηση στην αγορά!

Ανοιχτά ήταν χθες στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα εμπορικά καταστήματα στα Γιάννενα. Ο καλός καιρός μάλιστα και οι φθινοπωρινές εκπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να βγουν για ψώνια αρκετοί Γιαννιώτες, τα οποία συνδύασαν και με βόλτα.

Στο μεταξύ, πολλοί και αυστηροί ήταν οι έλεγχοι που έκανε η Αστυνομία μέσα στο Σαββατοκύριακο στην πόλη αλλά και σ’ ολόκληρη την Ήπειρο προκειμένου να διασφαλίσει ότι τηρούνται τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ το Σάββατο. 

Σοβαρές παραβάσεις στην περιοχή μας δεν διαπιστώθηκαν, ούτε στην αγορά, ούτε στην εστίαση ή στον χώρο της διασκέδασης.

Το Σάββατο ανακοινώθηκαν από την ΕΛΑΣ 22 παραβάσεις σε όλη την Ήπειρο και χθες άλλες 29, οι οποίες αφορούσαν σε μη χρήση μάσκας από πολίτες αλλά και σε επιχειρήσεις που είχαν στο εσωτερικό τους πελάτες χωρίς μάσκα και βεβαιώθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα.

Διαφωνούν οι Σύλλογοι
Την αντίθεσή τους πάντως στα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας στο λιανεμπόριο εκφράζουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων και Πρέβεζας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν τα μέτρα απαράδεκτα και τονίζουν πως η Κυβέρνηση προκαλεί τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους εμπόρους. 

«Από την έναρξη της πανδημίας εδώ και 19 μήνες επανειλημμένα την καλέσαμε να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, με τη στήριξή του δημοσίου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, με την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής. 

Διεκδικήσαμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, στα πολυκαταστήματα, στους μεγάλους χώρους δουλειάς εκεί που αποδεδειγμένα συνωστίζεται ο ελληνικός λαός. Τι έκανε για όλα αυτά; Τίποτα», τονίζουν οι δύο Σύλλογοι.

Παράλληλα, κάνουν γνωστό πως σήμερα, Δευτέρα και ώρα 9 π.μ. θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας των διοικήσεών τους στην Πολιτική Προστασία σε Γιάννενα και Πρέβεζα, ενώ απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Τετάρτης στα Γιάννενα.

Δεν έπεσε ο τζίρος...
Δηλώσεις αναφορικά με την εικόνα της αγοράς από την πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων έκανε χθες και ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε, κινήθηκε ικανοποιητικά, χωρίς προβλήματα και αξιόλογες μεταβολές στον τζίρο των επιχειρήσεων.

«Έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε από το σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών τι συμβαίνει στην αγορά κάθε μέρα, από τις εισπράξεις του ΦΠΑ δηλαδή. 

Επίσης, είμαστε σε θέση να έχουμε επικοινωνία με πάρα πολλά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Η πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων δεν είχε την επίπτωση που οι εκπρόσωποι των εμπόρων διαφήμιζαν τις προηγούμενες μέρες», σχολίασε.

Απαντώντας στις αντιδράσεις των εμπόρων, δήλωσε ότι «σέβομαι αυτό που λένε οι έμποροι γιατί να επιβάλλονται πρόστιμα στους ίδιους λόγω πλημμελών ελέγχων, υπάρχει όμως κι ένας ισχυρός αντίλογος. 

Εάν πούμε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη τα καταστήματα, κανένας δε θα κάνει έλεγχο. Αν κανένας δεν κάνει έλεγχο, ο βασικός στόχος που είναι ο έλεγχος της πανδημίας, δε θα επιτευχθεί».

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ομαλή παρά τα μέτρα η κίνηση στην αγορά!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2375412582952240415
item