Άρτα: "ΟΧΙ" σε φωτοβολταϊ σταθμό στην Δ.Ε. Βλαχερνών της περιφέρειας Ηπείρου

Αρνητική γνωμοδότηση για τη λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού στη Βλαχέρνα έδωσε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου...

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε αρνητικά επί του φακέλου της  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο: Φ/Β Σταθμός, ισχύος 49,99 MW και υποσταθμός ανύψωσης τάσης (Υ/Σ/) 150/33 kV, στη θέση «Σκαμνιά», Δ.Ε. Βλαχερνών, Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου». 

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γοργόλης, ανέφερε πως η Επιτροπή και στο συγκεκριμένο έργο θα ακολουθήσει την ίδια τακτική και με τα αντίστοιχα μεγάλης δυναμικότητας έργα για τα οποία πρόσφατα γνωμοδότησε αρνητικά. 

Επανέλαβε τον έντονο προβληματισμό για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των συγκεκριμένων επενδύσεων, καθώς και για τη δέσμευση μεγάλων εκτάσεων περιορίζοντας τις χρήσεις γης. 

Πρόσθετος λόγος, όπως τονίστηκε, είναι η ανεπάρκεια του συστήματος μεταφοράς ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ, γεγονός που καθιστά υποχρεωτική την κατασκευή δικτύου μέσης τάσης εκ μέρους των επενδυτών μεγάλων φωτοβολταϊκών έργων. 

"ΝΑΙ" για υδρομάστευση πηγής στα Θεοδώριανα

Η Επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου γνωμοδότησε θετική για τη ΜΠΕ του έργου «Υδρομάστευση πηγής «ΚΡΑΝΙΕΣ», στη θέση «ΣΙΑΜΑΝΤΑΣ» της Τ.Κ. Θεοδώριανων του Δ. Κεντρικών Τζουμέρκων, Π.Ε. Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου» (κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση).

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: "ΟΧΙ" σε φωτοβολταϊ σταθμό στην Δ.Ε. Βλαχερνών της περιφέρειας Ηπείρου
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6043803446776934090
item