Γιάννενα: Το «κουφάρι» μετατρέπεται σε Γηροκομείο Γιάννενα: Το «κουφάρι» μετατρέπεται σε Γηροκομείο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Το «κουφάρι» μετατρέπεται σε Γηροκομείο

Δυναμικότητα 60 κλινών θα έχει η νέα δομή φροντίδας ηλικιωμένων της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Το «κουφάρι» που φαινόταν έτοιμο να καταρρεύσει, παραμένοντας σχεδόν για τέσσερις δεκαετίες στην ίδια άθλια κατάσταση, παίρνει ξανά ζωή και σύντομα θα μετατραπεί σε ένα νέο Γηροκομείο, που θα αποτελέσει συνέχεια του Γηροκομείου της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Το κτίριο που δεσπόζει εδώ και 45 και πλέον χρόνια στην οδό Κομνηνών στην πίσω πλευρά του Γηροκομείου, είχε εγκαταλειφθεί πλήρως, με συντονισμένες ενέργειες όμως της Μητρόπολης Ιωαννίνων, και αφού ολοκληρώθηκαν οι μελέτες στατικότητας που απέδειξαν, ότι δε χρήζει σοβαρών παρεμβάσεων και κυρίως ότι δεν είναι ένα ετοιμόρροπο κτίριο, άρχισε να καθαρίζεται και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες, όπως έκανε γνωστό ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμος, μιλώντας στο ITV.

Στο κτίριο αυτό προβλέπεται η λειτουργία τριών ξεχωριστών δομών, που θα είναι ένα νέο Γηροκομείο, δυναμικότητας 60 κλινών, ένα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και ένα Κέντρο Ημέρας για ασθενείς με Αλτσχάιμερ και για την λειτουργία τους, έχουν ήδη εξασφαλιστεί κάποιες σημαντικές δωρεές και χορηγίες.

Η Μητρόπολη επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Μάξιμος θα προχωρήσει και σε μία λαχειοφόρο αγορά, αλλά και στην εκποίηση κάποιων ακινήτων του Γηροκομείου, που δεν αποφέρουν έσοδα εδώ και πολλά χρόνια.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Το «κουφάρι» μετατρέπεται σε Γηροκομείο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8870202532924248231
Σχόλια

Τα καλύτερα

item