Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών: Νικητής ο Γκελαούζος με κορυφαία επίδοση Έλληνα αθλητή -«Έσπασε» το σερί των Κενυατών

Ο Κώστας Γκελαούζος είναι ο νικητής του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με χρόνο 2:16:50.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τον κόσμο που βρέθηκε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Η επίδοση του Κώστα Γκελαούζου αποτελεί ατομικό ρεκόρ και καλύτερη επίδοση Έλληνα αθλητή στην κλασική διαδρομή.

Ο Γκελαούζος με την επίδοσή του κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε ο Νίκος Πολιάς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με 2:17.56. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας αθλητής έσπασε το σερί των αθλητών από την Κένυα που τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαν τερματίσει πρώτοι στην κλασική διαδρομή.

Ο Κώστας Γκελαούζος φωτογραφήθηκε με τη σημαία του Παναθηναϊκού καθώς είναι ο σύλλογος που τον στηρίζει. Παράλληλα αφιέρωσε τη νίκη του στον συναθλητή του, Παναγιώτη Καρσΐσκο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό τέσσερις μέρες πριν τον Μαραθώνιο.

Λίγο μετά τη νίκη του, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ τονίζοντας ότι για τον ίδιο «κάθε τερματισμός είναι μια νέα αρχή».

«Ρίσκαρα πολύ. Πέρασα αρκετά γρήγορα που μου στοίχισε. Το πίστεψα, το χρώσταγα στον κόσμο. Τους ευχαριστώ όλους, μου έδωσαν κίνητρο να καταφέρω αυτό που κατάφερα. Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε εδώ με νέο ρεκόρ και περισσότερο κόσμο. 

Για μένα κάθε τερματισμός είναι μια νέα αρχή. Θέλω να δω τα λάθη μου και να ανεβάσω κι άλλο το επίπεδό μου, τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό» ήταν η πρώτη του δήλωση.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπουρίκας, ο οποίος τερμάτισε σε 2:22,33. Τρίτος τερμάτισε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης με χρόνο 2:24,05.



epirusblog.gr
5 of 5
Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών: Νικητής ο Γκελαούζος με κορυφαία επίδοση Έλληνα αθλητή -«Έσπασε» το σερί των Κενυατών
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3661445406269057619
item