Ηλεκτρική διασύνδεση Ηράκλειο-Αττική: Ξεκινά εντός των ημερών η πόντιση του καλωδίου η Ηράκλειο-Αττική: Ξεκινά εντός των ημερών η πόντιση του καλωδίου Ηλεκτρική διασύνδεση Ηράκλειο-Αττική: Ξεκινά εντός των ημερών η πόντιση του καλωδίου η Ηράκλειο-Αττική: Ξεκινά εντός των ημερών η πόντιση του καλωδίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ηλεκτρική διασύνδεση Ηράκλειο-Αττική: Ξεκινά εντός των ημερών η πόντιση του καλωδίου η Ηράκλειο-Αττική: Ξεκινά εντός των ημερών η πόντιση του καλωδίου

Εντός των ημερών ξεκινά η πόντιση του καλωδίου για τη μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση Ηράκλειο-Αττική.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ επισκέφθηκαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά το νεότευκτο πλοίο της εταιρείας Nexans Aurora που έχει αναλάβει το έργο της πόντισης, πλοίο που έχει χαρακτηριστικά τα οποία επιτρέπουν την ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών σε μεγάλα θαλάσσια βάθη, όπως αυτά που απαντώνται στην περιοχή του Αιγαίου όπου το καλώδιο θα ποντιστεί σε βάθος μέχρι 1.200 μέτρων.

Η διασύνδεση Ηράκλειο-Αττική είναι το πρώτο έργο που αναλαμβάνει το Aurora το οποίο στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σκωτία για να διασυνδέσει το θαλάσσιο αιολικό πάρκο Seagreen.

Στα μέσα του 2024 θα ολοκληρωθεί η μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης

Σύμφωνα με τον νεώτερο προγραμματισμό η μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2024 αντί στα τέλη του 2023 με την καθυστέρηση να αποδίδεται στα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία στην εφοδιαστική αλυσίδα, κυρίως στην προμήθεια και εγκατάσταση των σταθμών μετατροπής.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, το υποβρύχιο καλώδιο συνεχούς ρεύματος έχει μήκος 335 χιλιόμετρα και αποτελεί μέρος της ηλεκτρικής διασύνδεσης που θα αποδεσμεύσει οριστικά την Κρήτη από τη ρυπογόνο τοπική ηλεκτροπαραγωγή το 2023 που αναμένεται να ολοκληρωθεί. 

Τα οφέλη για τους κατοίκους και όλους τους πολίτες της χώρας είναι σημαντικά, αφού οι ρύποι CO2 για την παραγωγή ενέργειας στο νησί θα μηδενιστούν και τα οικονομικά οφέλη θα ξεπεράσουν τα 550 εκατ. ευρώ τη χρονιά της πλήρους λειτουργίας της διπλής ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ.


epirusblog.gr
5 of 5
Ηλεκτρική διασύνδεση Ηράκλειο-Αττική: Ξεκινά εντός των ημερών η πόντιση του καλωδίου η Ηράκλειο-Αττική: Ξεκινά εντός των ημερών η πόντιση του καλωδίου
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1848790511117266676
Σχόλια

Τα καλύτερα

item