Τι μπορούν να δουν τα μωρά που δεν βλέπουν όταν μεγαλώσουν

Η ερώτηση αν μπορούν τα μωρά να δουν πνεύματα συζητείται πολύ. Ένα μωρό δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που βλέπει οπότε οι ενήλικες αναλαμβάνουν να το ερμηνεύσουν.

Από αυτά που ξέρουμε, θα μπορούσαν να βλέπουν έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο από αυτόν των ενηλίκων. Αυτό που όντως ξέρουμε είναι ότι οι ενήλικοι άνθρωποι δε βλέπουν τον κόσμο όπως πραγματικά είναι.

Η πραγματικότητα μας δεν είναι τίποτα άλλο από καθημερινά δημιουργήματα του εγκεφάλου.

Όταν γεννιούνται τα μωρά, είναι πολύ πιο κοντά στον πνευματικό κόσμο σε σχέση με τους ενήλικες, κάτι που υποδεικνύει ότι μπορούν να δουν τον κόσμο με κυριολεκτικά καινούργια μάτια.

Τα βρέφη δεν βλέπουν αυτό που βλέπουμε

Πριν εμβαθύνουμε σε οτιδήποτε υπερφυσικό θα μείνουμε στα αποδεικτικά στοιχεία.
Τα μωρά απλώς δεν βλέπουν τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι ενήλικες. Με τα χρόνια, ο εξωτερικός κόσμος θέτει τον εγκέφαλο μας να βλέπει πράγματα που δεν είναι υπάρχουν πραγματικά.

Ο εγκέφαλος μας προσθέτει χρώματα με βάση στο τι θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Αυτό συμβαίνει όλη μέρα, κάθε μέρα και μας αποκαλύπτεται μόνο όταν κοιτάμε οπτικές ψευδαισθήσεις. Ο εγκέφαλος μας φτιάχνει συνεχώς μικρές προσαρμογές που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο.

Τα νεογέννητα δεν έχουν αυτό το φίλτρο.

Ο εγκέφαλος τους δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί να βλέπει τον κόσμο με συγκεκριμένο τρόπο και επομένως τον ερμηνεύουν όπως είναι- χωρίς τις παρεμβάσεις του ρυθμισμένου εγκεφάλου.

Η ικανότητα να βλέπουν την αληθινή πραγματικότητα διαρκεί μόνο γύρω στους πέντε μήνες σύμφωνα με τους ερευνητές.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, τα μωρά έχουν την ευκαιρία να δουν όλα τα είδη πραγμάτων που δεν μπορούν να δουν οι ενήλικες. Αν ισχύει αυτή η περίπτωση, μπορούν τα μωρά να δουν πνεύματα;

Λοιπόν, αν κάποιος θα μπορούσε, θα ήταν σίγουρα τα μωρά.

Εμπειρίες κοντά στον θάνατο

Από την στιγμή που τα μωρά δεν μπορούν να μας πουν τι βλέπουν πρέπει να βασιστούμε σε συγκεκριμένες αποδείξεις.

Το κοντινότερο που μπορούν οι ενήλικες να φτάσουν στον πνευματικό κόσμο είναι με εμπειρίες που τους φέρνουν κοντά στον θάνατο. Αλλά αυτοί που έχουν γυρίσει από τους νεκρούς μπορούν να περιγράψουν αυτό που βίωσαν- τουλάχιστον μέχρι ένα βαθμό.

Πολλοί άνθρωποι που υπέφεραν από μια εμπειρία θανάτου βίωσαν κάποιου είδους πνευματικής επαφής με τον πνευματικό κόσμο από την άλλη πλευρά.

Είδαν νεκρούς αγαπημένους τους ή εντελώς άγνωστα πνεύματα- και κάποιοι ανέφεραν ότι είδαν μια φιγούρα «φύλακα αγγέλου» γύρω τους.

Η γέννηση και ο θάνατος είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος, οπότε είναι λογικό αυτοί που είναι κοντά σε κάτι από τα δύο να είναι περισσότερο προσδεμένοι στον πνευματικό κόσμο.

epirusblog.gr
5 of 5
Τι μπορούν να δουν τα μωρά που δεν βλέπουν όταν μεγαλώσουν
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7054199464445204372

Τα καλύτερα

item