Γιάννενα: Τη νέα χρονιά ολοκληρώνονται οι εργασίες στην Ανεξαρτησίας Γιάννενα: Τη νέα χρονιά ολοκληρώνονται οι εργασίες στην Ανεξαρτησίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τη νέα χρονιά ολοκληρώνονται οι εργασίες στην Ανεξαρτησίας

Μετατίθενται χρονικά προς τα πίσω οι εργασίες στην οδό Ανεξαρτησίας

Μετατίθεται προς τα πίσω, με ορίζοντα ολοκλήρωσης των εργασιών του νέου οδοστρώματος με κυβόλιθους στην οδό Ανεξαρτησίας και στις γύρω οδούς πλέον το νωρίτερο, στο πρώτο δίμηνο του 2022, σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις για ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σκέλους των εργασιών μέχρι τα Χριστούγεννα.

Οι εργασίες στο πλαίσιο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων προχωρούν μεν, αλλά με αργούς ρυθμούς, αφού πρόκειται για μία απαιτητική και κοπιώδη εργασία αφενός και αφετέρου, με εξαίρεση το τελευταίο διάστημα της καλοκαιρίας, ο Οκτώβριος ήταν αρκετά βροχερός και δεν επέτρεψε την ανάπτυξη του εργοταξίου στο σύνολό του.

Με δεδομένο, ότι σε ένα μήνα, η αγορά θα μπει στους ρυθμούς των Χριστουγέννων, ο δήμος Ιωαννιτών, με την επιβλέπουσα Τεχνική Υπηρεσία, προσανατολίζεται στη διακοπή των εργασιών, ώστε να δοθεί και το χρονικό περιθώριο στους επαγγελματίες να δουλέψουν σχετικά απρόσκοπτα, αλλά παράλληλα να εξυπηρετείται και το καταναλωτικό κοινό με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια.

Δε φαίνεται ωστόσο να προκρίνεται και η λύση του ανοίγματος της οδού Ανεξαρτησίας για την κυκλοφορία των οχημάτων, ανεξάρτητα από το αν οι εργασίες με τον οδοστρωσία με τους κυβόλιθους θα έχουν ολοκληρωθεί στο πρώτο τμήμα της οδού.

Επιμετρήσεις για 194 καταστήματα

Στο δεύτερο σκέλος των εργασιών, που αφορά στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων και το οποίο αναφέρεται στις προσόψεις των καταστημάτων, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος με το συνολικό αριθμό των καταστημάτων που έχουν υπογράψει την αποδοχή και ένταξή τους στο πρόγραμμα, να φτάνει τα 194. 

Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες πριν κλείσει η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προστέθηκαν αρκετά καταστήματα και επιχειρήσεις σε οδούς, με μικρή συμμετοχή μέχρι πρότινος, όπως η οδός Καλλάρη, αλλά και επιχειρήσεις εντός των στοών (Αλιέως, Λιάμπη, Μπαράτσα), που βρίσκονται στην περιοχή ανάπτυξης του έργου.

Συνολικά πρόκειται για 194 καταστήματα εκ των οποίων 131 στη λιανική πώληση, 17 στην κατηγορία «λοιπά», 34 καταστήματα εστίασης και 12 που παραμένουν κενά.

Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των επιμετρήσεων σε όλα τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις, όπου γίνεται αναλυτική περιγραφή για τον αριθμό των στεγάστρων, τα τετραγωνικά που καταλαμβάνει κάθε ένα από αυτά, για τις πινακίδες και τις διαστάσεις αυτών, ακόμη και για την επιλογή των χρωμάτων.

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων έχει εγκρίνει τρεις διαφορετικές αποχρώσεις και οι καταστηματάρχες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ αυτών. 

Αν το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί στο ακέραιο, όπως ανέφεραν ο Σπ. Μπέκας από την Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και ο Γ. Αντωνίου, τεχνικός σύμβουλος, τότε θα συνταχθεί ο συνολικός προϋπολογισμός και μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται, ότι θα έχουν συνταχθεί τα τεύχη δημοπράτησης ώστε στις αρχές του 2022, να «βγει στον αέρα» ο διαγωνισμός.

Πηγή: epirusonline.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τη νέα χρονιά ολοκληρώνονται οι εργασίες στην Ανεξαρτησίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4137660738140072629
Σχόλια
item