Γιάννενα: Υποδέχεται τα νέα αποκτήματα η Πολιτική Προστασία

Στα Γιάννενα κατέφθασαν τα 27 νέα οχήματα που θα έχει στην διάθεση της η Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Ηπείρου, η προμήθεια των οποίων, όπως και χρήσιμου εξοπλισμού, χρηματοδοτήθηκαν  μέσω του ΕΣΠΑ.

Τα οχήματα αποτελούν μέρος της προμήθειας του εξοπλισμού που εξασφαλίστηκε μετά από προσπάθειες ετών, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4 εκ. ευρώ.

Η μία πράξη αφορούσε τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος για την περιφέρεια Ηπείρου, συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.000.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.  

Η δεύτερη αφορούσε την προμήθεια επιβατηγών οχημάτων και ειδικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.042.528 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου.

Την παραλαβή των οχημάτων και του εξοπλισμού είχε προαναγγείλει πριν από λίγες ημέρες ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δ. Μαυρογιώργος, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου του δήμου Ζίτσας, ευχαριστώντας την τότε αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη και όλους όσοι συνέβαλλαν στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

Μέρος των οχημάτων πρόκειται να κατανεμηθεί και στους δήμους της Ηπείρου για την ενίσχυση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, αλλά και σε άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Υποδέχεται τα νέα αποκτήματα η Πολιτική Προστασία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7261055478155135347
item