Γιάννενα: Σε εξέλιξη η κατασκευή της νέας γέφυρας στην Πλάκα στα Τζουμέρκα (ΦΩΤΟ) Γιάννενα: Σε εξέλιξη η κατασκευή της νέας γέφυρας στην Πλάκα στα Τζουμέρκα (ΦΩΤΟ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σε εξέλιξη η κατασκευή της νέας γέφυρας στην Πλάκα στα Τζουμέρκα (ΦΩΤΟ)

Σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το πρόσφατα αναστηλωμένο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα εκτελείται ένα ακόμα σημαντικό έργο στην περιοχή...
Πρόκειται για την κατασκευή της νέας γέφυρας Αράχθου για την διέλευση των οχημάτων, η οποία θα αντικαταστήσει την μεταλλική γέφυρα Μπέλεϊ.

Το έργο της νέας γέφυρα Αράχθου με προϋπολογισμό 3,9 εκατ. ευρώ όπως τόνισε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, πρόκειται να ενώσει την υπό κατασκευή σύγχρονη επαρχιακή οδό που αρχίζει από τον κόμβο της Ιόνιας οδού, με την υπάρχουσα επαρχιακή οδό προς Πράμαντα-Μελισσουργούς ενώ στα σχέδια της Περιφέρειας είναι και η αναβάθμιση με δικούς της πόρους του τμήματος από τις Μηλιές μέχρι τα Πράμαντα.
Picture
Η νέα γέφυρα από σκυρόδεμα που θα αντικαταστήσει την μεταλλική γέφυρα Μπέλεϊ θα έχει συνολικό μήκος 107,8 μέτρα και ταυτόχρονα θα κατασκευαστούν προσβάσεις συνολικού μήκους 350 μέτρων. 
Picture
Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Picture


Φωτογραφίες: Μιχαήλ Πανταζής
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε εξέλιξη η κατασκευή της νέας γέφυρας στην Πλάκα στα Τζουμέρκα (ΦΩΤΟ)
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5877785029036885435
Σχόλια
item