Ανάπτυξη μέσω… «νέων» και Νταβός για την ελληνική επιχειρηματικότητα Ανάπτυξη μέσω… «νέων» και Νταβός για την ελληνική επιχειρηματικότητα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ανάπτυξη μέσω… «νέων» και Νταβός για την ελληνική επιχειρηματικότητα

Στην κυβέρνηση έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα «επενδύσεις». Το «κλειδί» είναι το πόσα χρήματα απελευθερώνουν, αλλά όχι για τις μεγάλες επιχειρήσεις που ήδη βρίσκονται σε κερδοφορία και έχουν τη θέση τους στην αγορά.

Η ανάπτυξη της επόμενης ημέρας χτίζεται από το άνοιγμα της αγοράς και την ενεργοποίηση των νέων (ανθρώπων και επιχειρήσεων). 

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, είπε ότι 100 εκατ. ευρώ θα διατεθούν, μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση συμμετοχών για επενδύσεις σε νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις. Ήδη, οι επενδύσεις στις startups ξεπέρασαν το 9μηνο του 2021 τα 320 εκατ. ευρώ (από 145 εκατ. ευρώ το 2020)

Παράλληλα ιδιαίτερη αξία έχει ότι άνοιξαν την κάνουλα του EU City Facility, που θα δώσει 60.000 ανά δήμο για επενδύσεις σε βιώσιμες πόλεις. Ενδεικτικό ότι δεν αφήνουν κανένα εργαλείο στο συρτάρι.

Για τους μεγάλους, το «game changer» είναι η ενσωμάτωση στο διεθνές σύστημα. Πιθανές νέες συνεργασίες, χρηματοδότηση, διείσδυση σε νέες αγορές, όλα χρειάζεται να εντατικοποιηθούν. Το νόημα φαίνεται πως το έπιασαν από νωρίς στην κυβέρνηση και αγκάλιασαν το Greek House Davos.

Θα είναι η πρώτη φορά που στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικου Φορουμ (17 - 21 Ιανουαρίου 2022) θα υπάρχει «ελληνικό σπίτι» που θα ανοίξει το δρόμο για τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή.

Σύμφωνα με γνώστες των εξελίξεων, η κυβέρνηση, μαζί με φορείς της αγοράς κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να το ενισχύσουν καθώς εκτιμούν ότι θα έχει θετικό αποτύπωμα πρώτα στις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση συνολικά στην ελληνική οικονομία.

Μία φιλόδοξη προσπάθεια που ήδη βρίσκεται υπό τις αιγίδες των υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Τουρισμού μέσω του ΕΟΤ, ενώ έχει και τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Η κυβέρνηση επενδύει βλέποντας τις προοπτικές για την ελληνική επιχειρηματικότητα, οι υπουργοί και οι φορείς το στηρίζουν. Όπως πάνε τα πράγματα, τον Ιανουάριο θα έχουμε μία ιστορική, ελληνική, επιχειρηματική παρουσία, στο μεγαλύτερο οικονομικό φόρουμ του κόσμου.

epirusblog.gr
5 of 5
Ανάπτυξη μέσω… «νέων» και Νταβός για την ελληνική επιχειρηματικότητα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3824531463305335301
Σχόλια

Τα καλύτερα

item