Γιάννενα: Συνάντηση με εκπροσώπους Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία

Συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποίησε ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον ΟΚΠΑΠΑ. 

Στόχος της συνάντησης ήταν η συζήτηση για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους καθώς και η καταγραφή των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν όσον αφορά την ισότιμη κοινωνική συμπερίληψη τους. 

Στη συνάντηση καταγράφηκαν οι  σημαντικές δυσκολίες  που αντιμετωπίζουν κυρίως στην πρόσβαση τους σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, στην κινητικότητα τους εντός του Δήμου, στην πρόσβασή τους στην πληροφόρηση αλλά και στην ανάγκη δράσεων ευαισθητοποίησης  και ενημέρωσης της κοινότητας σε θέματα που άπτονται της αναπηρίας. 

Ο Δήμος Ιωαννιτών δεσμεύτηκε ότι οι συναντήσεις  με συλλόγους ΑμεΑ θα συνεχιστούν και προτεραιοποίησαν  από κοινού τα επόμενα βήματα. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την ΕΛΕΠΑΠ,  τον Σύλλογο Γον.Κηδ.& Φίλων ΑμεΑ Ν. Ιωαννίνων, το Νομαρχιακό Σωματείο Α.με.Α Ν. Ιωαννίνων , τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών Β/Δ Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας  του Δήμου Ιωαννιτών, ο Πρόεδρος και στελέχη του ΟΚΠΑΠΑ, η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα κοινωνικής και μεταναστευτικής πολιτικής  και η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα κινητικότητας.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Συνάντηση με εκπροσώπους Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1865265574775953463
item