Ήγουμενίτσα: Λιτά εορτάστηκε στην Ηγουμενίτσα η Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

Λιτή εκδήλωση έγινε στην Ηγουμενίτσα για τον   εορτασμό της Ημέρας της  Εθνικής Αντίστασης. Στο Μνημείο Ηρώων της πόλης εψάλη επιμνημόσυνη δέηση από το Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτο και κατατέθηκαν στεφάνια.

Προηγήθηκε επίσημη δοξολογία,   χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας Τίτου.
 
Παρέστησαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου Σταυρούλα Μπραΐμη, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Ηγουμενίτσας (αντιδήμαρχος Μιχάλης Γκίκας), οι δήμαρχοι Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης και Φιλιατών Σπύρος Παππάς, ο πρώην βουλευτής Ηλίας Βεζδρεβάνης, η πρόεδρος του ΟΛΗΓ Ρεγγίνα Δηλαβέρη κ. ά.

Η Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης καθιερώθηκε το 1982  και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου (ημερομηνία της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου το 1942) για να τιμηθεί η αντίσταση των Ελλήνων κατά των κατοχικών δυνάμεων (Γερμανικών, Ιταλικών και Βουλγαρικών) την περίοδο 1941-1944.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής υπήρξε κοινό έργο των Ελλήνων,  που αντιτάχθηκαν στους κατακτητές ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Φωτ. Βαγγέλης Χαλμαντζής

epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Λιτά εορτάστηκε στην Ηγουμενίτσα η Ημέρα Εθνικής Αντίστασης
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5656526866685693632

Τα καλύτερα

item