Η άγνωστη λίμνη στην Αχαΐα που θυμίζει…Ελβετία! Η άγνωστη λίμνη στην Αχαΐα που θυμίζει…Ελβετία! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η άγνωστη λίμνη στην Αχαΐα που θυμίζει…Ελβετία!

Η συγκεκριμένη λίμνη είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό αλλά είναι τόσο όμορφη ειδικά συνδυασμένη με το σκηνικό γύρω της που προσφέρει στον επισκέπτη ένα ταξίδι από την Αχαΐα στην…Ελβετία!

Πρόκειται για την λίμνη Βελιμαχίου που βρίσκεται στη σκιά του επιβλητικού βουνού Ερύμανθος, όπου στη μυθολογία ο Ηρακλής κυνήγησε και έπιασε τον Ερυμάνθιο Κάπρο.

Η λίμνη είναι τεχνητή και δημιουργήθηκε το 2014 στη τοποθεσία Ντάσκα, στο χωριό Βελιμάχι του Δήμου Ερύμανθου Αχαΐας. Το φράγμα που δημιούργησε τη λίμνη είναι χωμάτινο.

Η λίμνη Βελιμαχίου έχει χωρητικότητα 1,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού και διαθέτει αρδευτικό δίκτυο μήκους 16 χιλιομέτρων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η άρδευση καλλιεργειών σε εκτάσεις 2.000 στρεμμάτων.

Στον αρχικό χώρο όπου προβλεπόταν η κατασκευή του εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα και έτσι άλλαξε η θέση κατασκευής του έργου. 

Πέρα από την άρδευση των τοπικών αγρών τους θερινούς μήνες, το φράγμα αποτελεί έναν βιότοπο πλέον καθώς έχει ψάρια, πολύ όμορφο περιβάλλον, σπάνια είδη πουλιών, αλλά και εκδρομείς από όλη την Ελλάδα καθώς αποτελεί αξιοθέατο.

Ο συνδυασμός της λίμνης και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής με τον δεσπόζοντα Ερύμανθο και το πράσινο, δημιουργούν ένα φοβερό Αλπικό τοπίο στην Αχαΐα που δεν έχει, απολύτως τίποτα, να ζηλέψει από την Ελβετία.

Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα στο βίντεο του haanity:


epirusblog.gr
5 of 5
Η άγνωστη λίμνη στην Αχαΐα που θυμίζει…Ελβετία!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3146753563390521362
Σχόλια

Τα καλύτερα

item