Γιάννενα: Αυξάνονται οι εμβολιασμοί… αλλά όχι καθοριστικά Γιάννενα: Αυξάνονται οι εμβολιασμοί… αλλά όχι καθοριστικά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αυξάνονται οι εμβολιασμοί… αλλά όχι καθοριστικά

Αυξητική τάση, όχι όμως στο επιθυμητό προς το παρόν επίπεδο, με βάση και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και τη διαθεσιμότητα που υπάρχει, παρουσιάζουν τα στοιχεία των εμβολιασμών πρώτης δόσης, στα Ιωάννινα, ένα δεκαήμερο μετά την ανακοίνωση και εφαρμογή των πρώτων μέτρων, στα οποία προστέθηκαν κι άλλα από το βράδυ της Πέμπτης, με αυξημένους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους.

Αντίθετα, τα Ιωάννινα βρίσκονται στην 7η θέση πανελλαδικά πίσω από μεγάλες περιφέρειες, στον αριθμό των εμβολιασμών της τρίτης, αναμνηστικής δόσης, με τον ρυθμό να αυξάνεται καθημερινά.

Από τις αρχές της εβδομάδας και μέχρι την Πέμπτη, στην ΠΕ Ιωαννίνων και στα εμβολιαστικά της κέντρα, έγιναν συνολικά 1078 εμβολιασμοί πρώτης δόσης, αριθμός που μπορεί να ακούγεται μεγάλος, σε σχέση όμως με το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης που μόλις βρίσκεται πάνω από το 60% σε επίπεδο νομού, θεωρείται μικρός για να βοηθήσει στην γρήγορη απόκτηση ενός τείχους ανοσίας στην κοινότητα.

Συνολικά, από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος στην ΠΕ Ιωαννίνων μέχρι και την Πέμπτη, έχουν γίνει 106.425 εμβολιασμοί πρώτης δόσης.

Ψηλά στην αναμνηστική δόση

Ακριβώς αντίθετη όμως είναι η πορεία του εμβολιαστικού ρυθμού της τρίτης, αναμνηστικής δόσης, όπου στο ίδιο διάστημα από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη, έφτασαν τις 3.037. 

Ο ρυθμός της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης είναι περίπου 800 – 850 καθημερινά, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο τις επόμενες ημέρες, αφού από χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού της τρίτης δόσης στο σύνολο των πολιτών, που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. 

Μέχρι και την Πέμπτη είχαν χορηγηθεί 15.228 αναμνηστικές δόσεις εμβολίων στην ΠΕ Ιωαννίνων, με την περιοχή να βρίσκεται στην 7η θέση στην πανελλαδική λίστα. 

Πίσω από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά ακολουθεί η ΠΕ Ηρακλείου με 22.637 αναμνηστικές δόσεις, η ΠΕ Αχαΐας με 17.060 δόσεις, η ΠΕ Λάρισας με 17.500 και η ΠΕ Ιωαννίνων με 15.228 αναμνηστικές δόσεις.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αυξάνονται οι εμβολιασμοί… αλλά όχι καθοριστικά
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2335505596503992042
Σχόλια
item