Άρτα: Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην τοπική κοινωνία για την ενίσχυση του Γ.Ν. Άρτας με φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα Άρτα: Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην τοπική κοινωνία για την ενίσχυση του Γ.Ν. Άρτας με φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην τοπική κοινωνία για την ενίσχυση του Γ.Ν. Άρτας με φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει η παροιμία, βέβαια όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον ύπουλο αόρατο εχθρό μιας φονικής πανδημίας, δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να πούμε ότι το “κάλλιο αργά παρά ποτέ” είναι αρκετό… 

Ο λόγος για το φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα που σήμερα το μεσημέρι παραδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, μετά από διαδικασίες που πέρασαν από σαράντα κύματα! 

Να θυμίσουμε ότι κατά το πρώτο κύμα πανδημίας, συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2020, αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, η δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού για τη στήριξη του Νοσοκομείου Άρτας σε ιατρικό/ τεχνολογικό εξοπλισμό και σε μέσα ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενούς του λόγω της πανδημίας. 

Μάλιστα, η παράταξη “Αρτινών Συνεργασία” με επικεφαλής το Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, συγκέντρωσε αρχικά για το σκοπό αυτό το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ από τα στελέχη της παράταξής της. 

Ο λογαριασμός ανοίχτηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα, ώστε οι Αρτινοί, φορείς, σύλλογοι, επιχειρήσεις αλλά και απλοί πολίτες να συνδράμουν την σημαντική αυτή προσπάθεια.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γιώτης, από την παράταξη της κας Ταπραντζή, που εργάζεται ως τεχνολόγος ακτινολόγος στο Γ.Ν. Άρτας και είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, έκανε την πρόταση στο Διοικητή του νοσοκομείου να ενισχυθεί το νοσοκομείο με το συγκεκριμένο φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα, διότι το Γ.Ν. Άρτας είχε ανάγκη από ένα τέτοιο. 

Συγκεκριμένα, πάλι μετά από πρόταση του ιδίου στο παρελθόν το νοσοκομείο Άρτας είχε ζητήσει από το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” ένα φορητό αναλογικό και μαζί με ένα άλλο παλιό που είχαν στο Γ.Ν. Άρτας, κάλυπταν τις ανάγκες των ασθενών. 

Το μηχάνημα όμως που ήρθε από τον “Ευαγγελισμό” φαινόταν ότι δεν θα άντεχε για πολύ καιρό ακόμη, οπότε ο κ. Γιώτης έκανε την πρόταση στον κ. Ντάκουλα να εξοπλιστεί το νοσοκομείο Άρτας με ένα νέο φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα. 

Ο κ. Ντάκουλας απάντησε ότι θα μεταφέρει το αίτημα στο Δήμαρχο Αρταίων, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος ο κ. Γιώτης με το Δήμαρχο Αρταίων, τον ενημέρωσε εκτενώς για τα οφέλη του συγκεκριμένου μηχανήματος και για το πόσο απαραίτητο θα ήταν στο Γ.Ν. Άρτας. 

Εν τέλει, λίγες μέρες αργότερα, ο κ. Τσιρογιάννης ανακοίνωσε επίσημα ότι τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν στον τραπεζικό λογαριασμό, θα χρησιμοποιούνταν για τον σκοπό αυτό.]


Στο σημείο αυτό, αξίζει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό, σε όλους όσους εν μέσω πανδημίας θέλησαν να βοηθήσουν το Γ.Ν. Άρτας για το σκοπό αυτό δίνοντας τον οβολό τους ακόμη και από το υστέρημά τους. 

Η ανταπόκριση των πολιτών της Άρτας ήταν πράγματι συγκινητική, φορείς, σύλλογοι της περιοχής, μεγάλες αλλά και μικρές επιχειρήσεις, απλοί πολίτες κατέθεσαν χρήματα για να εξοπλιστεί το Γ.Ν. Άρτας με το απαραίτητο φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα. 

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα ενός μόνο μηνός, συγκεντρώθηκε το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ. Δυστυχώς, η γραφειοκρατία για ακόμη μια φορά αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για την έλευση του πολύτιμου μηχανήματος στο Γ.Ν. Άρτας. 

Οι Αρτινοί συγκέντρωσαν το ποσό των σαράντα χιλιάδων ευρώ μόλις σε ένα μήνα, μα τελικά ο κρατικός μηχανισμός χρειάστηκε ενάμισι χρόνο, από τα τέλη Απριλίου του 2020 έως σήμερα τέλη Νοεμβρίου του 2021, για να δούμε το μηχάνημα ιδίοις όμμασι.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα κρίθηκε από την αρχή της πανδημίας ως άκρως απαραίτητο για το Γ.Ν. Άρτας, διότι με αυτό θα γίνονταν εύκολα οι ακτινογραφίες των ασθενών ψηφιακά, ιδίως όσων νοσούσαν από Covid-19. 

Δυστυχώς, οι διαδικασίες κόλλησαν, η ενημέρωση “χάθηκε” μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων σε σημείο που να γίνονται από τους αρμόδιους φορείς τηλεφωνήματα στην Αθήνα και να “παίζεται το σπασμένο τηλέφωνο” χωρίς σαφείς απαντήσεις για το πότε θα έρθει τελικά στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας το πολυπόθητο μηχάνημα. 

Όπως ενημερωθήκαμε, μεγάλη ήταν η καθυστέρηση από το ΙΦΕΤ, εκεί “κόλλησε” για πολύ καιρό το θέμα. Κι ενώ ο καιρός περνούσε, κι ενώ όλοι εμείς περάσαμε το 1ο κύμα της πανδημίας, το 2ο κύμα της πανδημίας, το 3ο κύμα της πανδημίας χωρίς ακόμη να δούμε το πολυπόθητο μηχάνημα, επιτέλους τώρα στο 4ο κύμα της πανδημίας το υποδεχτήκαμε “μετά βαΐων και κλάδων”. 

Τέλος καλό, όλα καλά… Τουλάχιστον, έστω και τώρα, που σε καθημερινή βάση τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στην Άρτα, το μηχάνημα αυτό θα είναι πραγματικά χρήσιμο.


Στον απόηχο της καλής αυτής είδησης, να πούμε για ακόμη μια φορά ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους Αρτινούς, απλούς πολίτες, φορείς, συλλόγους, επιχειρήσεις, που βοήθησαν να συγκεντρωθεί εξαρχής αυτό το μεγάλο χρηματικό ποσό για την αγορά του φορητού ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος για το Γ.Ν. Άρτας, το οποίο με τη χρήση του θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του νοσοκομείου της πόλης μας προς τους ασθενείς, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όπου η περιοχή μας πλήττεται από το 4ο κύμα της πανδημίας και το υγειονομικό προσωπικό του Γ.Ν. Άρτας προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να ανταποκριθεί στις πολλές και ποικίλες ανάγκες των ασθενών του.


Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παραληφθεί από το Γ.Ν. Άρτας κι ένας ψηφιακός ανιχνευτής για το συγκεκριμένο μηχάνημα που θα βοηθήσει πολύ τους εργαζόμενους εξοικονομώντας για αυτούς πολύτιμο χρόνο.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην τοπική κοινωνία για την ενίσχυση του Γ.Ν. Άρτας με φορητό ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2730898626200555978
Σχόλια
item