Γιάννενα: Διασωληνώθηκε ο πρώτος ασθενής στη ΜΕΘ του Χατζηκώστα Γιάννενα: Διασωληνώθηκε ο πρώτος ασθενής στη ΜΕΘ του Χατζηκώστα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Διασωληνώθηκε ο πρώτος ασθενής στη ΜΕΘ του Χατζηκώστα

Σε λειτουργία η ΜΕΘ για ασθενείς covid στο νοσοκομείο Χατζηκώστα

Σε λειτουργία τέθηκε από χθες Τρίτη, η ΜΕΘ για ασθενείς covid στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, διαθέτοντας συνολικά τέσσερις κλίνες, οι οποίες προστίθενται στις 16 που έχει θέσει σε λειτουργία το ΠΓΝΙ.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της λειτουργίας της ΜΕΘ στο Χατζηκώστα, προέκυψε η ανάγκη για τη διασωλήνωση ενός ασθενούς, ενώ είναι πιθανό το ενδεχόμενο να χρειαστεί διασωλήνωση και δεύτερος ασθενής από τη ΜΕΛ.

Στη ΜΕΛ του νοσοκομείου Χατζηκώστα νοσηλεύονται συνολικά 20 ασθενείς.

Αντίστοιχα στο ΠΓΝΙ, έχει ληφθεί η απόφαση της διοίκησης να τεθεί σε λειτουργία εφόσον χρειαστεί και η 4η ΜΕΛ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των διαθέσιμων κλινών σε 79, όπως και ο αρχικός σχεδιασμός που είχε εφαρμοστεί τον περασμένο χειμώνα.

Επίσης, εάν απαιτηθεί, ο ίδιος σχεδιασμός προβλέπει και την ανάπτυξη μία τρίτης ΜΕΘ για ασθενείς με covid, που θα προσθέσει έξι ακόμη κλίνες, στις υπάρχουσες 16. 

Η πληρότητα της ΜΕΘ του ΠΓΝΙ αγγίζει το 100% με 15 διασωληνωμένους σε σύνολο 16 κλινών, ενώ έχει μειωθεί τα δύο τελευταία 24ωρα ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΛ, που είναι λίγο πάνω από τους 40. 

Η πίεση εξακολουθεί να υφίσταται ωστόσο λόγω της διατήρησης των αριθμών των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα, όχι μόνο στα Ιωάννινα, αλά σε ολόκληρη την Ήπειρο, αν και οι αριθμοί παρουσιάζουν μία μικρή τάση μείωσης.

Πηγή: epirusonline.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Διασωληνώθηκε ο πρώτος ασθενής στη ΜΕΘ του Χατζηκώστα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1239809346273762672
Σχόλια

Τα καλύτερα

item