Γιάννενα: Έχουμε τεράστια ευθύνη να διαφυλάξουμε τη ζωή των συνανθρώπων μας Γιάννενα: Έχουμε τεράστια ευθύνη να διαφυλάξουμε τη ζωή των συνανθρώπων μας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Έχουμε τεράστια ευθύνη να διαφυλάξουμε τη ζωή των συνανθρώπων μας

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος για την τήρηση των μέτρων και τους εμβολιασμούς

Ισχυρή σύσταση σε όσους προσέρχονται από σήμερα Σάββατο στους Ιερούς Ναούς της χώρας, να έχουν κάνει νωρίτερα rapid test απευθύνει η Εκκλησία της Ελλάδος, με διευκρίνιση ωστόσο της Ιεράς Συνόδου την Παρασκευή, πως δεν θα γίνεται έλεγχος κατά την είσοδο στους Ιερούς Ναούς.

Για μία κατάσταση που δεν είναι πολύ διαφορετική από ό,τι ισχύει εδώ και έναν και πλέον χρόνο σε όλες τις εκκλησίες στη χώρα έκανε λόγο ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος σε χθεσινές του δηλώσεις τονίζοντας πως η προσπάθεια να πειστούν όλοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είναι συνεχής.

«Τα μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν και να εφαρμόζονται, απλώς η Σύνοδος συναισθανόμενη τη δύσκολη κατάσταση έκανε μία σύσταση προς τους ανεμβολίαστους να έχουν κάνει τεστ πριν εισέλθουν στους ναούς και να τηρούν τα μέτρα. 

Έχουμε τεράστια ευθύνη να διαφυλάξουμε τη ζωή των συνανθρώπων. Στη Μητρόπολη Ιωαννίνων το ποσοστό των εμβολιασμένων ιερέων είναι 85% και για τους υπόλοιπους τηρείται ό,τι προβλέπεται σε σχέση με τη διενέργεια των τεστ.

Θεωρώ γενικότερα ότι στα Γιάννενα με εξαίρεση ίσως το πρώτο διάστημα που υπήρξαν κάποια προβλήματα, οι αντιδράσεις και από τους ιερείς αλλά και από τους πολίτες ήταν ελάχιστες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επίσκεψη από τη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή

Το πρωί της Παρασκευής στο μεταξύ μία ομάδα 40 περίπου μαθητών της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, που πραγματοποιούν εκδρομή στην περιοχή των Ιωαννίνων, επισκέφθηκαν το Μητροπολίτη Ιωαννίνων που τους υποδέχθηκε μιλώντας μεταξύ άλλων και για τις ρίζες των αδελφών Ριζάρη από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, αλλά και για τους Ηπειρώτες ευεργέτες.

 

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έχουμε τεράστια ευθύνη να διαφυλάξουμε τη ζωή των συνανθρώπων μας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 900037008058086842
Σχόλια
item