Γιάννενα: Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Για Τις Ολυμπιακές Αθλητικές Εγκαταστάσεις

Το πρώην κλειστό ξιφασκίας, ένα βοηθητικό – βοηθητικό γήπεδο    και μηχανολογικό εξοπλισμό θα παραλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου από τις υπό αποσυναρμολόγηση Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού. 


Όπως ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για τις εγκαταστάσεις αυτές υπάρχει η σύμφωνη γνώμη  του Υπουργού  Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη και του Υφυπουργού Αθλητισμού Ελευθερίου Αυγενάκη. 


Η Περιφέρεια θα επωμιστεί το κόστος της αποσυναρμολόγησης,  που για λογαριασμό της εταιρίας LAMDA στην οποία έχουν περιέλθει οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού ανέλαβε η κατασκευαστική εταιρία INTRAKAT-  και το οποίο θα καλυφθεί με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρου. 


Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι το κλειστό ξιφασκίας είναι έκτασης περίπου 10.5 στρεμμάτων, έχοντας διαστάσεις 150 μέτρα μήκος και 65 μέτρα πλάτος. 


Η λύση της μεταφοράς των κλειστών γυμναστηρίων του Ελληνικού επιλέχτηκε ως η πλέον ρεαλιστική και άμεση καθώς δεν προχώρησε το ζήτημα της κατασκευής του δεύτερου κλειστού στο Βοτανικό Ιωαννίνων. 


«Μας είχε ζητηθεί το 2019 από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη η μελέτη του Κλειστού, την οποία παραδώσαμε μαζί με την πολεοδομική άδειας στις 17 Μαΐου 2019.


Επειδή ήταν άδεια μελέτης- κατασκευής μας απάντησε  ότι τα θέλει αναλυτικά και τα οποία βγήκαν τον Ιούλιο του 2019, με το κόστος να ανέρχεται σε 15 εκ. ευρώ, αλλά τότε ο κ. Βασιλειάδης είχε αποχωρήσει. 


Όλα αυτά ναυάγησαν και ξεκινήσαμε και πάλι από την αρχή», εξήγησε ο Περιφερειάρχης. 

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Για Τις Ολυμπιακές Αθλητικές Εγκαταστάσεις
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6850160369806887646
item