Γιάννενα: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τον τουρισμό – Ο προορισμός “Ιωάννινα” επανακάμπτει

Καλά είναι τα δείγματα για την χειμερινή τουριστική περίοδο που έχουμε μπροστά μας και όπως τόνισε σε δηλώσεις του το μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών και Αγροτουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου Λευτέρης Ζαρκάδας, τα γεγονότα δείχνουν ότι ο προορισμός «Ιωάννινα» έδειξε μια σοβαρή ανθεκτικότητα και μετουσιώνεται σε ζωντανές κρατήσεις, αφού μετά τον Ιούλιο επανέκαμψε το τουριστικό ρεύμα στη δική μας περιοχή και όλες οι προσπάθειες των προηγούμενων ετών έχουν φέρει αποτελέσματα.

Η καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας και της περιοχής μας μετουσιώθηκε σε ζωντανές κρατήσεις, με την ελπίδα να συνεχίσει αυτή η ροή και το επόμενο χρονικό διάστημα αν συνεχίσουν να υπάρχουν καλά επιδημιολογικά αποτελέσματα.

Η λύση για να συνεχίσει να τα πηγαίνει καλά ο τουρισμός, είναι να τηρήσουμε πιστά όλοι τα μέτρα και αυτή τη στιγμή το μόνο όπλο που έχουμε είναι ο εμβολιασμός. 

Όσο τρέχει το πρόγραμμα, όσο καλύπτουμε εμβολιαστικά μεγαλύτερες περιοχές, θα είναι απτά αποτελέσματα στην οικονομία και όχι μόνο στον τουρισμό, σημείωσε ο κ. Ζαρκάδας, τονίζοντας πως η προ ημερών συμμετοχή των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων στην έκθεση Philoxenia έδειξε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από εισερχόμενο και από ελληνικό εγχώριο τουρισμό.

Τα δείγματα αυτά φαίνονται στις προκρατήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων και εκτιμάται πως θα έχουμε μια πολύ καλή εορταστική περίοδο αν κινηθούμε καλά επιδημιολογικά.

Ενδιαφέρον για την περιοχή μας στην έκθεση Philoxenia υπήρξε από τη Βόρεια Ελλάδα, την Αθήνα, την Πάτρα και την Κρήτη, ενώ έντονο ενδιαφέρον καταγράφεται και από την κεντρική Ευρώπη και τις Κάτω Χώρες. 

«Το είδαμε φέτος αυτό, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για άνοιγμα αγορών, θεωρούμε ότι αν τελικά επιδημιολογικά κινηθούμε καλά, θα έχουμε ένα πολύ καλό καλοκαίρι και το 2022» κατέληξε.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τον τουρισμό – Ο προορισμός “Ιωάννινα” επανακάμπτει
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8621553626795230387
item