Στην Αθήνα αύριο η τετραμερής των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Αιγύπτου Στην Αθήνα αύριο η τετραμερής των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Αιγύπτου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στην Αθήνα αύριο η τετραμερής των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Αιγύπτου

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί αύριο η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια, της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη, της Αιγύπτο Σάμεχ Σούκρι και της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να εξετασθούν οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Λιβύη, Κόλπο, Σαχέλ, καθώς και το Κυπριακό.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, καθώς και διεθνείς προκλήσεις, όπως η πανδημία, η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό.

Μετά το πέρας των εργασιών της Συνάντησης προγραμματίζεται να λάβουν χώρα δηλώσεις στον Τύπο περί ώρα 15:30.

Η σύναντηση αυτή έπεται των προηγούμενων διαβουλεύσεων και του τακτικού συντονισμού μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου με τη Γαλλία στο πλαίσιο του σχήματος «3 + 1», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 

Η τελευταία συνάντηση έλαβε χώρα διαδικτυακά με συμμετοχή και του ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, τον Μάιο του 2020.

epirusblog.gr
5 of 5
Στην Αθήνα αύριο η τετραμερής των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Αιγύπτου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3203627572085159284
Σχόλια

Τα καλύτερα

item