Ιταλία: Ακόμα πέντε κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον -Ανάμεσά τους τρία παιδιά

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, άλλοι πέντε πολίτες της χώρας (συνολικά 9 ως σήμερα) βρέθηκαν θετικοί στην παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού.

Πρόκειται για τρία παιδιά, έναν δάσκαλο και μία οικιακή βοηθό, οι οποίοι ζουν στην Καζέρτα, έξω από τη Νάπολι. 

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μολύνθηκαν από τα δύο παιδιά του μάνατζερ που επέστρεψε πριν από δύο εβδομάδες από τη Μοζαμβίκη και ο οποίος θεωρείται ο «ασθενής μηδέν» της συγκεκριμένης παραλλαγής στην Ιταλία. Όλοι παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα και η κατάστασή τους δεν προκαλεί ανησυχία.

Παράλληλα, το ιταλικό υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι, στο εξής, μόλις σε μια τάξη καταγράφεται κρούσμα κορονοϊού, όλοι οι μαθητές θα επιστρέφουν σπίτι, σε εξ αποστάσεως διδασκαλία, για τουλάχιστον 10 ημέρες. 

Μέχρι τώρα, για ενεργοποίηση της εξ αποστάσεως μάθησης χρειάζονταν τουλάχιστον τρία θετικά κρούσματα σε κάθε τάξη.

Ο Ιταλός έκτακτος επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ανακοίνωσε ότι ο νέος στόχος για τον Δεκέμβριο είναι η χορήγηση, καθημερινώς, τουλάχιστον 400.000 εμβολίων κατά της Covid-19.

Στο μεταξύ, από σήμερα, εκτός από την περιφέρεια της Ρώμης και εκείνη του Μιλάνου ξεκινά τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών.


epirusblog.gr
5 of 5
Ιταλία: Ακόμα πέντε κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον -Ανάμεσά τους τρία παιδιά
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7945439858764132799
item