Γιάννενα: Με προτάσεις η ομιλία της κ. Μαρίας-Αλεξάνδρας Κεφάλα στο Προσυνέδριο της Ν.Δ. στα Γιάννενα

Με συγκεκριμένη πρόταση για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου και του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης στα πρότυπα της Αρχαίας Ολυμπίας,  η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα χαιρέτησε τις προσυνεδριακές εργασίες της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα το πρωί του Σαββάτου. 

Στην ομιλία της η Βουλευτής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια στα Ιωάννινα και την περιφέρεια Ηπείρου τα οποία και κατέστησαν την περιοχή έναν σοβαρό πόλο ανάπτυξης, καινοτομίας, τεχνολογίας, τουρισμού και πολιτισμού. 

“Τα Γιάννενα αποτελούν πλέον πιλότο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και ανάπτυξης.  Η Ήπειρος που ήταν κατά το παρελθόν μία από τις πιο δυσπρόσιτες, φτωχές και με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας περιοχές της χώρας, αλλάζει.

Εταιρείες υψηλής τεχνολογίας δείχνουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των νέων που φοιτούν στο αξιόλογο πανεπιστήμιό μας. 

Αναγνωρίζουν και εμπιστεύονται το φιλικό προς επενδύσεις περιβάλλον που δημιουργεί η κυβέρνησή μας. Τολμούν και πετυχαίνουν, δημιουργώντας νέες και αξιόλογες θέσεις εργασίας. Δείχνουν το δρόμο, έτσι, και σε άλλες εταιρείες και επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές, αυτό είναι το ζητούμενο, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν αλυσιδωτές θετικές εξελίξεις φέρνοντας νέα πνοή στην πόλη μας. Η τεχνολογία πήρε τα βουνά….. τα δικά μας βουνά… και μπαίνουν οι βάσεις ώστε να γίνουμε ένα τεχνολογικό hub εφάμιλλο αυτών του εξωτερικού.

Τα Γιάννενα και η Ήπειρος μεταμορφώνονται σε ένα brand που χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια, ως σημείο αναφοράς στον επενδυτικό χάρτη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης ολόκληρης,  ως πόλος έλξης επιχειρηματικός και τουριστικός συνώνυμο της επιτυχίας και της προώθησης των νέων ανθρώπων. 

Και σε ένα συνδυασμό ή καλύτερα συνάντηση,  τεχνολογίας και αρχαίου πολιτισμού, μπορούμε να προχωρήσουμε και στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, κατά τα πρότυπα της κοινής πολύ πετυχημένης προσπάθειας του Υπουργείου Πολιτισμού και της Microsoft, που  ζωντανεύει ψηφιακά ο εμβληματικός αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας με τη βεβαιότητα ότι η πολιτική βούληση είναι δεδομένη” κατέληξε μεταξύ άλλων η κ. Κεφάλα.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Με προτάσεις η ομιλία της κ. Μαρίας-Αλεξάνδρας Κεφάλα στο Προσυνέδριο της Ν.Δ. στα Γιάννενα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6195189225182114744
item