Γιάννενα: Σύντομα μονάδες εμβολιασμού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ειδικές μονάδες εμβολιασμού φοιτητών θα λειτουργήσουν σύντομα εντός των Πανεπιστημιουπόλεων Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 6ης ΥΠΕ.

Αυτό κάνει γνωστό η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις εξελίξεις και ενέργειες στην αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19 από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς μέχρι σήμερα. 

Παράλληλα, αναφέρει ότι, μετά από αίτημά της, έχει εγκριθεί, σε συνεργασία με τo Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και τα νοσοκομεία Άρτας και Πρέβεζας, η ειδική γραμμή εμβολιασμού των φοιτητών, ενώ έχει αποφασιστεί η υλοποίηση ενημερωτικής καμπάνιας για τον εμβολιασμό όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και ιδιαίτερα των φοιτητών.

Το πρυτανικό συμβούλιο συνεδριάζει καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας από κοινού με τη Συντονιστική Επιτροπή covid -19. 

Ανάμεσα στα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι ο ορισμός υπευθύνου ή συντονιστικής επιτροπής σε κάθε Τμήμα για την παρακολούθηση και εφαρμογή των μέτρων προστασίας της υγείας, η έκδοση ειδικών πρωτοκόλλων, συμπληρωματικά προς την ΚΥΑ, για την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από 4 Οκτωβρίου, η πρόσληψη 34 ατόμων βοηθητικού προσωπικού για τη συνδρομή των τμημάτων για χρονικό διάστημα 3,5 μηνών και η έκδοση ειδικού πρωτοκόλλου για την αντιμετώπιση πιθανού περιστατικού επιβεβαιωμένου κρούσματος και στενών επαφών.

Ιδιαίτερα τονίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι, ίσως, το μόνο πανεπιστήμιο που συνεχίζει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους με rapid test σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, δύο φορές εβδομαδιαίως, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Το πρυτανικό συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής covid -19 και τους υπεύθυνους – συντονιστές Διαχείρισης της covid -19 όλων των Τμημάτων για τη σημαντική συνδρομή τους στον περιορισμό και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Επίσης, ευχαριστεί θερμά την τοπική υπηρεσία ΕΟΔΥ και τη Γενική Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου για την πολύτιμη συνδρομή τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σύντομα μονάδες εμβολιασμού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 217672935081126709
item