Πρέβεζα: Ομόφωνη αποδοχή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας της απόφασης ένταξης του έργου Διαμόρφωσης Τάφρου Αγ. Ανδρέα

Ομόφωνα ενέκρινε η Οικονομική Επτροπή του Δήμου Πρέβεζας την απόφαση ένταξης της πράξης και της μελέτης του έργου με τίτλο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΑΦΡΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ» στον Άξονα Προτεραιότητας «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» με συνολική δημόσια δαπάνη 2.110.571,91€.

Το προτεινόμενο έργο χωροθετείται περιμετρικά και έξωθεν των τειχών του Κάστρου Αγίου Ανδρέα εντός Πόλεως Πρέβεζας σε μία όδευση περίπου 1.000 μέτρων.

Περιλαμβάνονται η τάφρος του κάστρου στην οδό Μπακατσέλου, τμήμα της οδού Περδικάρη από την οδό Π.Τσαλδάρη μέχρι την ανατολική πύλη του πρώην Στρατοπέδου Δούκα καθώς και οι δύο κάθετοι της οδού Περδικάρη προς την οδό Σπηλιάδου. Προτείνεται επίσης η διαμόρφωση του χώρου δίπλα στην Λέσχη Αξιωματικών.

Στόχος είναι η ανάδειξη τμήματος της Τάφρου περιμετρικά των τειχών του Κάστρου Αγ. Ανδρέα και η επαναχρησιμοποίηση της από τους πολίτες τόσο ως χώρος αναψυχής όσο και ως κόμβος σύνδεσης περιοχών της πόλης.

Κύριοι άξονες της προτεινόμενης μελέτης αποτελούν η διαμόρφωση της τάφρου του κάστρου σε πλακόστρωτο δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, συνολικής επιφάνειας 9.396 τ.μ., ώστε να είναι σε άμεση αισθητική συνάρτηση με τα πετρόκτιστα τείχη, η διαμόρφωση λωρίδας πρασίνου που "αναδεικνύει" τα τείχη, η κατασκευή και τοποθέτηση κατά θέσεις καθιστικών, καθώς και η διαμόρφωση του όμορου χώρου στην Λέσχη Αξιωματικών για συγκέντρωση-αναψυχή με ήπιες διαμορφώσεις.

Επιπλέον, προβλέπονται η υπογειοποίηση του δικτύου ρεύματος και σημειακές παρεμβάσεις στα τείχη του κάστρου.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ομόφωνη αποδοχή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας της απόφασης ένταξης του έργου Διαμόρφωσης Τάφρου Αγ. Ανδρέα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1676530551835175141
item