Πώς η εργασία ωφελεί τη ψυχική μας υγεία Πώς η εργασία ωφελεί τη ψυχική μας υγεία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πώς η εργασία ωφελεί τη ψυχική μας υγεία

Μπορεί όλοι, λίγο-πολύ, να γκρινιάζουν για τη δουλειά τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι η απασχόληση παρέχει οφέλη για την ψυχική υγεία και ισορροπία ενός ανθρώπου.

Ποια είναι αυτά:

Η δουλειά καθορίζει την ταυτότητά σας

Η δουλειά προάγει την ανεξαρτησία και την  προσωπική σας εξέλιξη. Είστε υπεύθυνοι για το ρόλο που έχετε αναλάβει και παίρνετε καθημερινά αποφάσεις. Δεν έχει σημασία ποια είναι η δουλειά σας, δίνετε αξία και συνεισφέρετε στον εργασιακό σας χώρο.

Η δουλειά σας κάνει να νιώθετε χαρά

Είτε πληρώνεστε είτε όχι, η δουλειά είναι ζωτικής σημασίας για την διατήρηση της καλής σας υγείας. Γενικά, η σωματική και η ψυχική υγεία βελτιώνονται όταν δουλεύετε. Η δουλειά ενισχύει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σας, σας δίνει νόημα και έτσι είναι πιο εύκολο να είστε χαρούμενοι όταν νιώθετε ότι αξίζετε.

Η δουλειά επίσης βοηθά στην ανάρρωση αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άγχους και κατάθλιψης.

Μαθαίνετε νέες δεξιότητες

Όταν δουλεύετε , αναπόφευκτα μαθαίνετε νέες δεξιότητες και εξελίσσεστε ως άτομο. Κερδίζετε εμπειρία από την εκπαίδευση στη δουλειά σας, και αυτό σας ανοίγει το δρόμο για νέες ευκαιρίες στο μέλλον. Η διατήρηση της δουλειάς σας σε ένα συγκεκριμένο πεδίο σημαίνει ότι ενημερώνεστε για όλες τα νέα της βιομηχανίας που σας ενδιαφέρει.

Γνωρίζετε καινούργιους ανθρώπους

Όλοι μας είμαστε κοινωνικά όντα. Η δουλειά σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε νέους φίλους, και να συναντήσετε ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα διασταυρωνόταν οι δρόμοι σας εκτός δουλειάς. Όταν δουλεύετε με άλλους ανθρώπους ενισχύεται η αυτοπεποίθηση σας και οι κοινωνικές σας δεξιότητες. Οι φίλοι κάνουν τη δουλειά να είναι πιο διασκεδαστική.

Προετοιμάζεστε για το μέλλον

Η δουλειά βελτιώνει τα οικονομικά σας και σας δίνει την ελευθερία να ζήσετε τη ζωή σας με τον τρόπο που επιλέγετε εσείς. Το κλειδί είναι να βρείτε μια δουλειά που απολαμβάνετε , σας κάνει χαρούμενους και συμβάλλει στην υγεία σας.

epirusblog.gr
5 of 5
Πώς η εργασία ωφελεί τη ψυχική μας υγεία
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1269431404380648044
Σχόλια

Τα καλύτερα

item