B. Κορκίδης: Αναγκαίο κακό τα μέτρα -«Σίγουρα μας δυσκολεύουν, αλλά μας προστατεύουν»

«Ο επιχειρηματικός κόσμος οφείλει να αντιμετωπίσει τα μέτρα όχι ως περιοριστικά, αλλά ως προληπτικά, για να αποφύγουμε τα χειρότερα, που άλλωστε έχουμε βιώσει στο πρόσφατο παρελθόν», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ ανέφερε ακόμη, αναφορικά με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης: «Σίγουρα μας δυσκολεύουν και δεν μας διευκολύνουν, αλλά μας προστατεύουν. Έχουν κόστος και διαδικασία για τους καταναλωτές, αλλά αποτρέπουν τα καταστροφικά lockdown».

Ο Βασίλης Κορκίδης έβαλε στην εξίσωση και την επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού: «Ας μην ξεχνάμε πως φτάσαμε σχεδόν τα 7.000 κρούσματα ημερησίως και κινδυνεύουμε να ξεπεράσουμε τα 10.000, ενώ χάσαμε 57 συνανθρώπους μας σε μία ημέρα και πάνω από 1.100 τον μήνα Οκτώβριο. 

Ας λάβουμε επίσης υπόψη μας πως έχουμε 600.000 ανεμβολίαστους και άγνωστο αριθμό εμβολιασμένων που δεν έχουν μετά την πάροδο του εξαμήνου εμβολιαστική κάλυψη με αντισώματα».

«Το τέταρτο κύμα δυναμώνει ενόψει του χειμώνα και τουλάχιστον φέτος έχουμε την άμυνα του εμβολίου που πρέπει και οι παραγωγικοί φορείς να αναδείξουμε ξανά με μια εκστρατεία πειθούς» προσθέτει ο κ. Κορκίδης, και σημειώνει: «Ως εκ τούτου παρά το γεγονός πως τα έκτακτα μέτρα και οι έλεγχοι δεν κάνουν τη ζωή μας εύκολη υποχρεούμαστε να τα σεβαστούμε και να τα εφαρμόσουμε σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως πελάτες».

ΕΣΕΕ: Νέες απώλειες εσόδων στο λιανεμπόριο

Πάντως για νέες απώλειες στα έσοδα των εμπορικών επιχειρήσεων από την επιβολή των νέων μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού έκανε λόγο από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργος Καρανίκας.

Σε ανακοίνωση με τίτλο «Το λιανεμπόριο εισέρχεται και πάλι σε αχαρτογράφητα νερά», ο κύριος Καρανίκας τονίζει πως η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ασφάλειας των καταναλωτών παραμένει και σήμερα η πρώτη προτεραιότητα των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων.

epirusblog.gr
5 of 5
B. Κορκίδης: Αναγκαίο κακό τα μέτρα -«Σίγουρα μας δυσκολεύουν, αλλά μας προστατεύουν»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2169508532630458088
item