Ήπειρος: Στην 4η Πανελλήνια συνάντηση μονοπατιών συμμετείχε η περιφέρεια Ηπείρου

 
Με την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποιήθηκε η 4η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών, από 12 ως 15 Νοεμβρίου 2021.
Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στα Κομνηνά Ξάνθης,  ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τμήματα του πιστοποιημένου από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπόρων (ERA) Μονοπατιού «Νέστος- Ροδόπη», σε διάφορες περιοχές της Ξάνθης. 

Η συνάντηση ήταν συνέχεια των αντίστοιχων που προηγήθηκαν σε Βυτίνα, Άνδρο και Μέτσοβο και έχουν σκοπό  να ανταποκριθούν στις εξελίξεις που απορρέουν από το γεγονός της ολοένα και ευρύτερης ανάδειξης και αξιοποίησης των μονοπατιών σε στεριανή και νησιώτικη Ελλάδα από φορείς και συλλόγους.

Κύριος στόχος της 4ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών, που οργάνωσε ο Δήμος Ξάνθης και έγινε με φυσική παρουσία μελών και εισηγητών, αλλά και διαδικτυακά,  αποτέλεσε η ανάδειξη της σημασίας των θεματικών και βιωματικών διαδρομών στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη των αποκεντρωμένων περιοχών της χώρας. 
Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάγκη καταγραφής τους ώστε να υπάρχει η ανάλογη προστασία, των Μονοπατιών αλλά και του γενικότερου συντονισμού φορέων που έχουν σχέση με την αξιοποίησή τους. 

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας, ο οποίος εισηγήθηκε θέμα για τον Πεζοπορικό Τουρισμό στην Ήπειρο και την ανάδειξη των παλιών μονοπατιών με παράλληλη προβολή πλάνων από τις εργασίες που γίνονται από την Περιφέρεια σε ένα πεδίο σχεδόν 400 χλμ. 

Η επόμενη συνάντηση αποφασίστηκες να διοργανωθεί από το Δήμο Καισαριανής και φορείς που έχουν σχέση με τα μονοπάτια του Υμηττού, το 2022. 
epirusblog.gr
5 of 5
 
Ήπειρος: Στην 4η Πανελλήνια συνάντηση μονοπατιών συμμετείχε η περιφέρεια Ηπείρου
epirusblog.gr
5 of 5
 
Ιωάννινα 7866669464735279401
item