Συνελήφθη ο ληστής που σκότωσε τον 44χρονο στο μίνι μάρκετ της Τούμπας

Συνελήφθη ο δράστης της αιματηρής ληστείας που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ψιλικατζίδικο της οδού Γρ. Λαμπράκη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival, ο δράστης συνελήφθη στην οικία του νωρίς σήμερα το πρωί. Χθες το βράδυ συνελήφθη ο συνεργός του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival ο δράστης είναι 27χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Ο συνεργός του είναι 35χρονος Έλληνας.

Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία σχετικά με τη ληστεία μετά φόνου που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

Πρόκειται για βίντεο που έχει στη διάθεσή του το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και δείχνει τον δράστη να αποχωρεί από το σημείο και σε κοντινή απόσταση να συναντάται με τον συνεργό του, ο οποίος εικάζεται ότι είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Στο βίντεο (13ο δευτερόλεπτο) φαίνεται ότι οι δύο ληστές περπατούν με γοργό βήμα. Ο ένας φοράει λευκά παπούτσια και άλλος σκουρόχρωμα.


Παράλληλα σε φωτογραφία που παρουσίασε το Mega, ο άνδρας, που φέρεται ως ο δολοφόνος του 44χρονου, κρατά στο δεξί του χέρι μια μεγάλη πλαστική σακούλα. Στο αριστερό του χέρι βρίσκεται κάτι που παραπέμπει σε σακ βουαγιάζ, χωρίς να αποκλείεται να είναι στρώμα.

Κοντά στον δράστη βρίσκεται και ένα τρίτο πρόσωπο. Και οι δύο φορούν κουκούλες και σκουρόχρωμα ρούχα. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για γυναίκα.

Τι δείχνει η ανάλυση του βίντεο

Από την μέχρι τώρα ανάλυση που έχει γίνει στο βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προκύπτει ότι ο δολοφόνος του 44χρονου μαζί με το άτομο που βρίσκεται διπλά του περπατούσαν λίγα λεπτά πριν τις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου επί της οδού Τριπτολέμου.

Όταν έφτασαν στη συμβολή με την Γρηγορίου Λαμπράκη ο δράστης έκανε αριστερά και πέρασε στο πεζοδρόμιο οπού βρίσκεται το μίνι μάρκετ, εισβάλλοντας με όπλο στα χέρια και σκοτώνοντας τον 44χρονο.

Στη συνέχεια τρέχοντας διέφυγε ξανά προς την οδό Τριπτόλεμου, όπου ήδη είχε κατευθυνθεί το άτομο που ήταν νωρίτερα μαζί του.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρεται πως ο δράστης χτύπησε στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου τον 44χρονο που κατέληξε λόγω κρανιοεγκαφαλικων κακώσεων.

Ωστόσο το σενάριο ο υπάλληλος να έπεσε νεκρός από πυροβολισμό που δέχτηκε από τον ληστή ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Στο τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών όμως όχι βολίδα ούτε κάποιο ίχνος από σημάδι σφαίρας.

epirusblog.gr
5 of 5
Συνελήφθη ο ληστής που σκότωσε τον 44χρονο στο μίνι μάρκετ της Τούμπας
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3572142262807596370
item