Αναβαθμίζεται η έρευνα για τον 34χρονο Ιρακινό που κατηγορείται ως μέλος του ISIS -Ομολόγησε και αποκάλυψε τη δράση κι άλλων προσώπων

Σε αναβάθμιση της έρευνας που έχει ξεκινήσει μετά τη σύλληψη 34χρονου Ιρακινού για συμμετοχή στον ISIS προχώρησαν οι δικαστικές αρχές, αναθέτοντας την ανάκριση σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές Οκτωβρίου φέρεται να έχει ομολογήσει πως υπήρξε μέλος του ISIS και σύμφωνα με δικαστικές πηγές προχώρησε στην αποκάλυψη στοιχείων που αφορούν στη δράση άλλων προσώπων που σχετίζονται με το ισλαμικό κράτος.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης καθώς αφορά ζητήματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας η Εισαγγελία Εφετών υπέβαλε αίτημα η έρευνα να ανατεθεί σε δικαστικό λειτουργό του Εφετείου. 

Ο Ολομέλεια Εφετών εξέτασε το αίτημα και αποφάσισε η δικογραφία να αφαιρεθεί από την 21η τακτική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου και να υποβληθεί στην Εφέτη Ειδική Ανακρίτρια Ιωάννα Στρατσιάνη.

Το χρονικό

Ο 34χρονος Ιρακινός είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά από πληροφορίες της ΕΥΠ και ξένων υπηρεσιών, οι οποίες είχαν εντοπίσει βίντεο με τον κατηγορούμενο οπλισμένο σε περιοχή της Συρίας να εξυμνεί τη δράση του ISIS.

Ο 34χρονος είχε εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα το 2018 μαζί με τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του. Αρχικά έφτασε στη Λέσβο και μετά εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου βρήκε εργασία. Είχε ζητήσει άσυλο δύο φορές για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά είχε απορριφθεί. Στη συνέχεια είχε προσφύγει στο διοικητικό πρωτοδικείο, όμως μέχρι τη σύλληψή του δεν είχε εκδοθεί απόφαση.


epirusblog.gr
5 of 5
Αναβαθμίζεται η έρευνα για τον 34χρονο Ιρακινό που κατηγορείται ως μέλος του ISIS -Ομολόγησε και αποκάλυψε τη δράση κι άλλων προσώπων
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3683484129080918181
item