Γιάννενα: Κόβονται άμεσα 25 πλατάνια στο παραλίμνιο! Γιάννενα: Κόβονται άμεσα 25 πλατάνια στο παραλίμνιο! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κόβονται άμεσα 25 πλατάνια στο παραλίμνιο!

Σοκάρει η έκθεση για την εξάπλωση της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους

Σοκαριστική είναι η έκθεση του Δασαρχείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Ιωαννιτών, για την εξάπλωση της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου, που έχει προσβάλει δεκάδες αιωνόβια δένδρα στο παραλίμνιο των Ιωαννίνων.

Μετά τις κοπές 10 πλάτανων τον περσινό χειμώνα από την πλ. Μαβίλη και την Κυρά Φροσύνη, έως τη Νότια Πύλη του Κάστρου, η έκθεση που συνιστά και πρόταση που θα εφαρμοστεί άμεσα προβλέπει την άμεση κοπή 15 ακόμη πλάτανων που φέρουν την ασθένεια, αλλά και δέκα ακόμη που δεν έχουν νοσήσει, αλλά γειτνιάζουν με τα άρρωστα πλατάνια και για να αποτραπεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας κρίνεται σκόπιμη η κοπή και αυτών!

Οι εργασίες κοπής και απομάκρυνσης των πλάτανων προτείνεται να ξεκινήσουν άμεσα, κάτι που πιθανότατα θα γίνει από αύριο Πέμπτη, με την Τροχαία Ιωαννίνων να έχει ενημερωθεί, ώστε να μεριμνήσει για τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παραλίμνια οδό Διον. Φιλοσόφου. 

Στην ίδια έκθεση επίσης προτείνεται και η άμεση κοπή και απομάκρυνση δύο άρρωστων πλάτανων στην περιοχή της Ανατολής.

Πηγή: epirusonline.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κόβονται άμεσα 25 πλατάνια στο παραλίμνιο!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1214996540514188333
Σχόλια
item