Πρέβεζα: Δράση Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Πρέβεζας για την 25η Νοεμβρίου

Η βία κατά των γυναικών συνιστά παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. 

Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη (4η Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών στο Πεκίνο).

Ειδικότερα την περίοδο της επιδημιολογικής κρίσης που διανύουμε, η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία βρήκε πρόσφορο έδαφος. 

Πολλές γυναίκες περιορίστηκαν στο σπίτι σε μια κακοποιητική σχέση, απολύθηκαν ή έπαψαν να εργάζονται, δέχθηκαν σεξουαλική κακοποίηση, έχασαν άδικα τη ζωή τους. 

Ορισμένες βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν δημόσια και να καταγγείλουν την κακοποίησή τους. Η βία κατά των γυναικών δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο. Στους καιρούς της πανδημίας όμως εντάθηκε και αποτέλεσε αντικείμενο δημόσιου διαλόγου.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δ. Πρέβεζας εντάσσεται στις υποστηρικτικές δομές του Πανελλήνιου Δικτύου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ. Απευθύνεται σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας ή (και) πολλαπλών διακρίσεων παρέχοντάς τους δωρεάν κοινωνική, νομική, ψυχολογική και εργασιακή συμβουλευτική.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου με θέμα τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Σ.Κ. 

Θα δοθεί έμφαση στο νεοσύστατο κομμάτι της νομικής συμβουλευτικής, το εν εξελίξει πρόγραμμα εργασιακής συμβουλευτικής αλλά και την εργασιακή επανένταξη των γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης ανέργων του ΟΑΕΔ.

Η συνέντευξη θα διεξαχθεί στο κτίριο του Δημαρχείου Πρέβεζας στις 25/11/2021 και ώρα 10 π.μ. παρουσία του δημάρχου Πρέβεζας κου Ν. Γεωργάκου, του υπεύθυνου αντιδημάρχου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής κου Λ. Αργυρού και του επιστημονικού προσωπικού της δομής.

Στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας αλλά και η ανάπτυξη του αισθήματος προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης απέναντι στις ειδεχθείς συμπεριφορές της έμφυλης βίας.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Δράση Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Πρέβεζας για την 25η Νοεμβρίου
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4760722213714494650
item