Πάτρα: Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές για 23 κρούσματα σε γηροκομείο Πάτρα: Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές για 23 κρούσματα σε γηροκομείο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πάτρα: Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές για 23 κρούσματα σε γηροκομείο

Ανησυχία προκαλεί στις υγειονομικές αρχές η αύξηση των κρουσμάτων σε Μονάδα Υγείας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην περιοχή της Πάτρας.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα είχαν διαγνωστεί 7 κρούσματα σε τροφίμους στο γηροκομείο. Η διοίκηση του γηροκομείου είχε προχωρήσει στη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων ώστε να περιορίσει τον ιό στους επτά. 

Ο χθεσινός όμως έλεγχος που έκανε η 6ης Υγειονομική Περιφέρειας, κατέγραψε άλλα 23 νέα κρούσματα στα 69 δείγματα που πήρε για έλεγχο.

«Προς το παρόν, κανένα από τα κρούσματα δεν έχει σοβαρά συμπτώματα. Βρισκόμαστε σε επιφυλακή και θα κάνουμε ελέγχους σε όλο το προσωπικό» είπε ο  ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Μέχρι χθες δεν είχε γίνει εντοπισμός της πηγής διασποράς του ιού ενώ είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είναι φορέας κάποιος εργαζόμενος καθώς όλοι ήταν αρνητικοί. 

Από τους ελέγχους δε που έκανε η Περιφέρεια διαπιστώθηκε ότι όλοι ήταν εμβολιασμένοι. Ενα ενδεχόμενο που φέρεται ως πιθανό είναι η μεταφορά του ιού από κάποιο συγγενή τροφίμου.

Πηγή: pelop.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Πάτρα: Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές για 23 κρούσματα σε γηροκομείο
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8135111627455057184
Σχόλια

Τα καλύτερα

item