Ο Τραμπ αρνείται να εγκαταλείψει τη μάχη για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για το 2024

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να εγκαταλείψει τη διαμάχη του με τον Μιτς Μακόνελ, ηγέτη της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, ενώ αντίθετα κλιμακώνει την ένταση.

Οι υπεύθυνοι στρατηγικού σχεδιασμού των Ρεπουμπλικάνων υποπτεύονται ότι προσπαθεί να ενεργοποιήσει την εκλογική βάση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ενόψει της διεκδίκησης του προεδρικού χρίσματος για το 2024, σχολιάζει η διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill.

Οι επαναλαμβανόμενες πολιτικές επιθέσεις του Τραμπ σε βάρος του Μακόνελ φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί με στόχο να ξεκαθαρίσουν στη βάση των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων ότι ο Τραμπ, παρά τα τέσσερα χρόνια που πέρασε στο Λευκό Οίκο, θα έχει ρόλο πραγματικού αουτσάιντερ διεκδικώντας την προεδρική υποψηφιότητα στις εσωκομματικές εκλογές του 2024.

Ο Τραμπ έχει αφήσει να εννοηθεί το ενδιαφέρον του προκειμένου να είναι και πάλι υποψήφιος μέσω άλλων ενεργειών, όπως της υποστήριξης του κινήματος δράσης για να «Γίνει η Αμερική Μεγάλη Ξανά», το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων στην Εθνική Λέσχη Γκολφ του Τραμπ στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ.

«Πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο ίδιος θα διεκδικήσει την προεδρία», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος στρατηγιστής Φορντ Οκόνελ για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Τραμπ κατά του Μακόνελ.

Η τελευταία επίθεση του Τραμπ ήταν η άσκηση κριτικής στον Μακόνελ για την κίνησή του να είναι ένας από τους 19 γερουσιαστές που ψήφισαν τον Αύγουστο το διακομματικό νομοσχέδιο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων για την αναβάθμιση των υποδομών στις ΗΠΑ.


epirusblog.gr
5 of 5
Ο Τραμπ αρνείται να εγκαταλείψει τη μάχη για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για το 2024
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7569457983953901710
item