Σκάνδαλο στο Βέλγιο: Γιατρός είχε εκδώσει πάνω από 2.000 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού Σκάνδαλο στο Βέλγιο: Γιατρός είχε εκδώσει πάνω από 2.000 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σκάνδαλο στο Βέλγιο: Γιατρός είχε εκδώσει πάνω από 2.000 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Μια απίστευτη απάτη με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στη Βαλλονία αποκάλυψε η υπουργός Υγείας της περιφέρειας του Βελγίου, μιλώντας στο rtbf.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η υπουργός Κριστί Μορεάλ, ένας γιατρός είχε εκδώσει 2.018 πιστοποιητικά εμβολιασμού (covid safe pass). Διευκρίνισε ότι διαπιστώθηκε πως υπήρχαν αφενός «δυσκολίες στην κωδικοποίηση», αφετέρου ο εν λόγω γιατρός δεν προμηθευόταν δόσεις εμβολίου.

Επίσης, η υπουργός εξήγησε ότι «οι γενικοί ιατροί ή στα κέντρα εμβολιασμού έχουν πρόσβαση στο Vaccinnet (το λογισμικό για την κωδικοποίηση του εμβολιασμού) και μπορούν κωδικοποιούν άτομα που θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί αλλά δεν έχουν». 

Η πρόσβαση του γιατρού στο Vaccinnet έχει ανασταλεί, ενώ έχουν απενεργοποιηθεί και τα πλαστά πιστοποιητικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Για το ζήτημα θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες και για περιπτώσεις που αφορούν σε άλλους γιατρούς, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες.

epirusblog.gr
5 of 5
Σκάνδαλο στο Βέλγιο: Γιατρός είχε εκδώσει πάνω από 2.000 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4016972178503205561
Σχόλια

Τα καλύτερα

item