Γιάννενα: «Η συμβολή της Εκκλησίας στην Αναγέννηση του Έθνους», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Ανακοινώνεται στο πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας ότι πραγματοποιούνται κι εφέτος οι κατά Κυριακήν Εσπερινές Ομιλίες στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης, πόλεως Ιωαννίνων, την ώρα του Εσπερινού, στις 6.00΄ το απόγευμα υπό τον γενικό τίτλο «Η συμβολή της Εκκλησίας στην Αναγέννηση του Έθνους», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Έτσι λοιπόν, ομιλητής την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ, με θέμα «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: ένας Χριστιανός Εθναπόστολος και η προσφορά του στην προετοιμασία για την εξέγερση του Γένους». 

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «ο αποστολικός τρόπο δράσης του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού σκοπό είχε την αφύπνιση του υπόδουλου Ελληνισμού. 

Οι περιοδείες του πέτυχαν την ενίσχυση της λαϊκής ενότητας, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως απόστολος όχι μόνο της Ορθόδοξης πιστής αλλά και της Ελληνικής παιδείας. 

Στόχος του, επίσης, ήταν η αναχαίτιση των εξισλαμισμών και κυρίως η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες και τους προβληματισμούς του Γένους. Με την παιδεία προσδοκούσε την αναγέννηση του Έθνους, την διαφύλαξη της πιστής και την Ελευθερία της πατρίδας, με σκοπό την ανανέωση του ανθρωπίνου προσώπου και όλης της κοινωνίας.».

Η Ιερά Μητρόπολη δίνει ιδιαίτερη σημασία στο θεσμό των Εσπερινών Ομιλιών, γι’ αυτό μετακαλεί και ειδικούς ομιλητές, ιδιαίτερα φέτος λόγω των επετειακών αυτών αφιερωμάτων, προκειμένου η διακονία του λόγου να υποστηριχθεί με τον καλύτερο τρόπο.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Η συμβολή της Εκκλησίας στην Αναγέννηση του Έθνους», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5953513660713487407
item