Πρέβεζα: Κανονικά θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης στην Πρέβεζα την Τρίτη 16/11-Δεν συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση ο Σύλλογος Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας Πρέβεζα: Κανονικά θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης στην Πρέβεζα την Τρίτη 16/11-Δεν συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση ο Σύλλογος Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Κανονικά θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης στην Πρέβεζα την Τρίτη 16/11-Δεν συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση ο Σύλλογος Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης στην Πρέβεζα την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας.

Να θυμίσουμε πως για την Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) έχει απευθύνει κάλεσμα για πανελλαδική κινητοποίηση, επισημαίνοντας ότι πλέον βρίσκονται σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας και ζητά από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης για τον κλάδο της εστίασης.

“Η εστίαση ψυχορραγεί. Τα λουκέτα και η απώλεια θέσεων εργασίας είναι προ των πυλών. Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 ενώνουμε τις δυνάμεις μας και κλείνουμε τα μαγαζιά μας για 24 ώρες σε όλη την Ελλάδα. Επίδοση ψηφίσματος την ίδια μέρα στον κ. Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12.00. 

Σεβόμενοι την δημόσια υγεία, αναζητάμε βιώσιμα μέτρα στήριξης για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε εμείς και οι χιλιάδες εργαζόμενοί μας” αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΣΕ.

Να σημειώσουμε πως ο Σύλλογος Εστίασης και Καφέ Μπαρ ΠΑΡΓΑΣ έχει ανακοινώσει πως θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Τρίτης.

afisakinitopoiisis161121

Τα αιτήματα που προτάσσονται από την ΠΟΕΣΕ είναι τα εξής:

  • Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.
  • Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.
  • Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.
  • Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
  • Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Επιπλέον η ΠΟΕΣΕ προτείνει τη σύσταση Ειδικής Γραμματείας ή Επιμελητηρίου Εστίασης, την επίλυση του εργατικού κόστους με ειδικές ρυθμίσεις σε στρεβλώσεις της εργατικής νομοθεσίας που δεν λαμβάνουν υπόψη της υψηλής έντασης επιπλέον κοστολογίων του κλάδου (νυχτερινά, βραδινά, αργίες, σαββατοκύριακα) και την μοναδικότητά του, στο σύνολο των εργασιακών θέσεων και τον εξορθολογισμό του κλάδου με δομικές αλλαγές.


epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Κανονικά θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης στην Πρέβεζα την Τρίτη 16/11-Δεν συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση ο Σύλλογος Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4874758060877757118
Σχόλια

Τα καλύτερα

item