Τραγωδία στη Σιέρα Λεόνε: Στους 144 έφτασαν οι νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου

Αυξάνεται συνεχώς η «μαύρη λίστα» των θυμάτων από την καταστροφική έκρηξη που προκλήθηκε στη Σιέρα Λεόνε, από τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη βυτιοφόρο με καύσιμα.

Το περιστατικό που σημειώθηκε στις 5 Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα Φριτάουν, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 144 άνθρωποι, κατά νεότερο επίσημο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο 13 Νοεμβρίου από το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 131 θανάτους.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 57 θύματα, εξ αυτών 11 σε κρίσιμη κατάσταση, κατά τα στοιχεία του υπουργείου.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν βυτιοφόρο συγκρούστηκε με άλλο βαρύ όχημα σε πρατήριο καυσίμων σε βιομηχανική ζώνη της πρωτεύουσας Φριτάουν, προτού εκραγεί και ξεσπάσει φωτιά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα περισσότερα θύματα ήταν πλανόδιοι πωλητές και μοτοσικλετιστές που προσπαθούσαν να μαζέψουν το καύσιμο που διέρρεε από το βυτιοφόρο.

Η Σιέρα Λεόνε, άλλοτε βρετανική αποικία 7,5 εκατ. κατοίκων, συγκαταλέγεται στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, παρά το ότι το υπέδαφός της είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε διαμάντια.

Η οικονομία της, που μαστίζεται από τη γάγγραινα της διαφθοράς, προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το βαρύ πλήγμα της εμφύλιας σύρραξης (1991-2002) με 120.000 νεκρούς, την επιδημία του Έμπολα και την πανδημία του νέου κορονοϊού.


epirusblog.gr
5 of 5
Τραγωδία στη Σιέρα Λεόνε: Στους 144 έφτασαν οι νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 950113371189045194
item