Φτιάχνουν βαλίτσες για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά: Το 100% αγγίζουν οι προκρατήσεις -Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί [πίνακες]

Το 100% αγγίζουν οι προκρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Παρά την έξαρση της πανδημίας και τις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώνονται, οι Έλληνες, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, δείχνουν αποφασισμένοι να εκδράμουν.

Η φετινή χειμερινή σεζόν ξεκίνησε με αισιόδοξα μηνύματα τόσο για τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, όσο και για τους ξενοδόχους ορεινών περιοχών όπου το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου οι πληρότητες άγγιξαν το 100% στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών, ενώ υψηλές πληρότητες καταγράφονται σχεδόν στο σύνολο των Σαββατοκύριακων του Νοεμβρίου.

«Τα στοιχεία των προκρατήσεων για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όσον αφορά ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, είναι άκρως εντυπωσιακά.

Το ποσοστό προκρατήσεων στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών είναι ήδη άνω του 90% τόσο για τις ημέρες των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του E-Real Estates.

Μηδενική διαθεσιμότητα σε Μέτσοβο και Καρπενήσι για τα Χριστούγεννα - Πορταριά και Καστοριά για την Πρωτοχρονιά

Είναι ενδεικτικό ότι στο Μέτσοβο και στο Καρπενήσι καταγράφεται μηδενική διαθεσιμότητα για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ενώ υψηλές πληρότητες καταγράφονται και για τους ταξιδιώτες που θα καταφέρουν να έχουν άδεια από την εργασία τους από τη Δευτέρα 20/12 έως και την Παρασκευή 24/12.

Το συγκεκριμένο διάστημα, οι προκρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς κυμαίνονται από 80% έως και 95%. Όσον αφορά τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, η Πορταριά και η Καστοριά καταγράφουν μηδενική διαθεσιμότητα, ενώ υψηλές προκρατήσεις από 79% έως 95% καταγράφονται και για το διάστημα από 27/12 έως 2/1. 

Σημειώνεται ότι οι προκρατήσεις αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, η δυναμικότητα των οποίων σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη.

Σταθερά υψηλό το ενδιαφέρον για την Αράχωβα

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, στην Αράχωβα οι προκρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων αγγίζουν το 98%, με μόλις 20 διαθέσιμες προς μίσθωση κατοικίες. Το συνολικό κόστος διαμονής των 714€ αφορά chalet 90 τ.μ. με 3 Υ/Δ. Ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς το αντίστοιχο κόστος διαμορφώνεται στα 750€ για 2 διανυκτερεύσεις.

Στο Μέτσοβο καταγράφεται μηδενική διαθεσιμότητα για τις ημέρες των Χριστουγέννων για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία, ενώ όσοι επιθυμούν να διαμείνουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις ξεκινά από 350€ και οι προκρατήσεις αγγίζουν το 96%.

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις τόσο για τους κατοίκους του νομού Αιτωλοακαρνανίας μέσω της Ιόνιας Οδού όσο και για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγνατίας Οδού. 

Παράλληλα, καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα καθ' όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Οι προκρατήσεις αγγίζουν το 96% για τις ημέρες των Χριστουγέννων και η διαθεσιμότητα περιορίζεται μόλις σε 31 κατοικίες, ενώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς οι προκρατήσεις αγγίζουν το 93%.

Υψηλή ζήτηση σε Καλάβρυτα και Τρίκαλα Κορινθίας

Στα Καλάβρυτα για τις ημέρες των Χριστουγέννων οι προκρατήσεις αγγίζουν το 92%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 480€ έως 730€. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα είναι κυρίως από 55 τ.μ. έως 75 τ.μ. 

Και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου. Την Πρωτοχρονιά οι προκρατήσεις αγγίζουν το 92%, με το κόστος μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 450€ έως 570€.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν προορισμό που αναδείχθηκε κυρίως στις αρχές των μνημονιακών χρόνων. 

Η κοντινή απόσταση και το καλό οδικό δίκτυο τόσο από την Αθήνα όσο και από την Πάτρα έχουν «τοποθετήσει» τα Τρίκαλα Κορινθίας στον χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας μας. 

Σήμερα, οι προκρατήσεις για τα Χριστούγεννα αγγίζουν το 95%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονταν από 360€ έως 1.100€. Η ανώτερη τιμή μίσθωσης αφορά αυτοτελές chalet με 2Υ/Δ 72 τ.μ. 

Την ίδια στιγμή, οι προκρατήσεις για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς αγγίζουν το 95% και το κόστος μίσθωσης είναι από 670€ έως 1.000€ για 2 διανυκτερεύσεις.

Η Αρκαδία σταθερά στο «κάδρο» του ενδιαφέροντος

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του νομού Αρκαδίας, με τη διαθεσιμότητα στη Δημητσάνα και το Λεβίδι να είναι σχεδόν μηδενική για τις ημέρες των Χριστουγέννων. 

Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον νομό Αρκαδίας έχει αναδείξει τους αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες. 

Οι προκρατήσεις σήμερα για τις ημέρες των Χριστουγέννων σε Δημητσάνα, Βυτίνα και Λεβίδι έχουν αγγίξει το 96%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κυμαίνονται από 270€ έως και 800€ στους αρκαδικούς προορισμούς. Για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς οι προκρατήσεις κυμαίνονται στο 92% και οι τιμές μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις ξεκινούν από 500€.

Υψηλές πληρότητες και στο Καρπενήσι

Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο Αθηναίοι όσο και κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών. Οι προκρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων έχουν αγγίξει το 100%. 

Σήμερα, διαθεσιμότητα καταγράφεται σε χωριά όπως οι Κορυσχάδες με το κόστος μίσθωσης να διαμορφώνεται στα 188€/διανυκτέρευση, στο Μεγάλο Χωριό με κόστος μίσθωσης 412€/διανυκτέρευση, στο Νόστιμο με κόστος μίσθωσης 376€ για δύο διανυκτερεύσεις και στον Άγιο Νικόλαο με ζητούμενη τιμή μίσθωσης ανά διανυκτέρευση στα 100€ για κατοικία με 1 Υ/Δ. 

Περισσότερο τυχεροί τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι οι εκδρομείς που θα θελήσουν να διαμείνουν τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς, με το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις να ξεκινά από 350€ και οι προκρατήσεις να αγγίζουν το 96%.

Τέλος, στην Καλαμπάκα οι προκρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 96%, με το κόστος να κυμαίνεται πλέον από 410€ έως 540€ για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς το κόστος κυμαίνεται από 200€ έως 570€ και το ποσοστό προκρατήσεων είναι στο 89%.

«Αν δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές, τη φετινή χειμερινή σεζόν θα συνεχίσει να καταγράφεται έντονη κινητικότητα σε συνδυασμό με υψηλές πληρότητες τόσο σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όσο και σε ξενοδοχειακές μονάδες στο σύνολο των Σαββατοκύριακων του χειμώνα, των αργιών και ιδιαίτερα των εορταστικών ημερών», καταλήγει ο κ. Μπάκας.



epirusblog.gr
5 of 5
Φτιάχνουν βαλίτσες για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά: Το 100% αγγίζουν οι προκρατήσεις -Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί [πίνακες]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 32020832484630267
item