Πρέβεζα: Άλλο 1.000.000€ για έργα οδικής βελτίωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

Συνεχές και αδιάλειπτο είναι, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, το έργο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας στον τομέα της βελτίωσης των οδικών υποδομών και της οδικής ασφάλειας.

Ο  κ. Στράτος Ιωάννου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των  έργων που προωθεί και υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και δήλωσε ότι συντελείται ένα συνολικό έργο διαρκούς βελτίωσης και αναβάθμισης των οδικών υποδομών στην περιοχή μας.

  Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου εγκρίθηκαν και προχωρούν τα ακόλουθα έργα: 

Αναδείχθηκε οριστικός ανάδοχος για το έργο «Κατασκευής-μόρφωσης και καθαρισμού τάφρων και τεχνικών καθώς και εργασίες σήμανσης και ασφάλειας οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 350.000€

Το έργο αφορά την εκτέλεση τεχνικών έργων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, για την βελτίωση του οδοστρώματος, την επισκευή οδοστρώματος, την κατασκευή αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων, κ.α. Ταυτόχρονα γίνονται τοποθετήσεις πινακίδων σήμανσης με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας τους.

Επίσης, οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε για το έργο «Κατασκευή πεζοδρομίων και επέκταση ηλεκτροφωτισμού της 2ης επαρχιακής οδού ΠΕ Πρέβεζας (Β΄ Φάση)», προϋπολογισμού 74.000€  προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή του πεζοδρομίου και ο ηλεκτροφωτισμός της 2ης επαρχιακής οδού, από την θέση Άτριο μέχρι τον κόμβο Δροσιάς.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε τις διαδικασίες  δημοπράτησης των έργων:

«Συντήρηση – βελτίωση οδού Ν. Σινώπη – Κανάλι – Εθν. Οδός Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (Γ’ ΦΑΣΗ)», προϋπολογισμού 120.000€, που αφορά την ολοκλήρωση της συντήρησης και βελτίωσης της οδού Σινώπη-Κανάλι ώστε να αποδοθεί στους πολίτες σε όλο της το μήκος και να μπορούν να κινούνται σε ένα σύγχρονο δρόμο.

Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, θα εκτελέσει τεχνικά έργα οδικής βελτίωσης («Ασφαλτοστρώσεις, βελτιώσεις, συντηρήσεις οδικών τμημάτων – βελτίωση και επισκευή οδοστρώματος, κατασκευή αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων, κλπ σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου Δήμου Πρέβεζας, προϋπολογισμού 461.000€. Επίσης θα τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας τους.

Τέλος,  προχωράει με την έγκριση και παραλαβή της μελέτης της Π.Ε. Πρέβεζας με τίτλο «Οριστική μελέτη δικτύου ποδηλατοδρόμων Νομού Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή)», το οραματικό έργο της δημιουργίας δικτύου Ποδηλατοδρόμων  Νομού Πρέβεζας Ιόνια Διαδρομή, το οποίο θα καταστήσει τον τόπο μας προορισμό ποδηλατικού τουρισμού και θα επιτρέψει στους ποδηλάτες να κινούνται με ασφάλεια κατά μήκος της ακτογραμμής του Ιονίου. 

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Άλλο 1.000.000€ για έργα οδικής βελτίωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4876036689026159045
item