Επιτυχείς οι Συνδυαστικές Βολές των Α/Α Συστημάτων «PATRIOT και HAWK» στο NAMFI (ΠΒΚ ) video!! Επιτυχείς οι Συνδυαστικές Βολές των Α/Α Συστημάτων «PATRIOT και HAWK» στο NAMFI (ΠΒΚ ) video!! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Επιτυχείς οι Συνδυαστικές Βολές των Α/Α Συστημάτων «PATRIOT και HAWK» στο NAMFI (ΠΒΚ ) video!!

Πολυεθνικός σχηματισμός που συγκροτήθηκε από Μονάδες Κατευθυνόμενων Βλημάτων της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας, πραγματοποίησε Συνδυαστικές Αντιαεροπορικές και Αντιβαλλιστικές βολές με την ονομασία «MNTF – 21» (Multinational Tactical Firing) στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ).

Στην «MNTF – 21» εκπαιδεύτηκαν και αξιολογήθηκαν 1.000 στελέχη των τριών Χωρών, στην αντιμετώπιση αεροπορικών και βαλλιστικών απειλών με απόλυτη επιτυχία

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις  εκτέλεσαν Βολές  με Οπλικά Συστήματα (ΟΣ) PATRIOT και HAWK, καθώς και με προσωπικό υπηρέτησης των ΟΣ, με προσωπικό ασφάλειας για την διενέργεια των Βολών και με αξιολογητές υπό εκπαίδευση (Under Training – UT).

Ενημερωτικά αναφέρεται, ότι οι πιλότοι, προκειμένου να αποφύγουν τις εκπομπές των Ραντάρ της Αεράμυνας, προσεγγίζοντες για εκτέλεση αποστολής, πετούν λίγα μέτρα από την επιφάνεια της θαλάσσης ή πολύ χαμηλά στο έδαφος χρησιμοποιώντας τις γραμμές διαμόρφωσης του εδάφους.

Προ του στόχου, παίρνουν απότομα ύψος, κατερχόμενοι αφήνουν τα όπλα τους στους στόχους και απομακρύνονται με ελιγμούς διαφυγής.

Τα ραντάρ της ΠΑ δεν δύνανται να ανιχνεύσουν χαμηλούς και λίαν χαμηλούς στόχους.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι τα αποτελέσματα από τέτοιες εχθρικές ενέργειες, αν δεν υπήρχε το Σύστημα «ΧΩΚ».

Κατά την διάρκεια των βολών, το ΠΒΚ επισκέφθηκαν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός της Γερμανικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Ingo Gerhartz, o Διοικητής Επίγειων Αεροπορικών Δυνάμεων της Γερμανίας Ταξίαρχος Volker Samanns και ο Υπαρχηγός του Ολλανδικού Βασιλικού Στρατού Υποστράτηγος R. J. Jeulink!

Η αλληλοκάλυψη των  Ελληνικών Αντιαεροπορικών Συστημάτων αποδείχθηκε λίαν Επιτυχής

epirusblog.gr
5 of 5
Επιτυχείς οι Συνδυαστικές Βολές των Α/Α Συστημάτων «PATRIOT και HAWK» στο NAMFI (ΠΒΚ ) video!!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6354424067833343244
Σχόλια
item