Σχολεία: Το «σήριαλ» με την απεργία της ΑΔΕΔΥ για τις αξιολογήσεις που κρίθηκε παράνομη os">Σχολεία: Το «σήριαλ» με την απεργία της ΑΔΕΔΥ για τις αξιολογήσεις που κρίθηκε παράνομη

Σε «σίριαλ» έχει εξελιχθεί η απεργία από κάθε αξιολόγηση που προανήγγειλε για τη Δευτέρα η ΑΔΕΔΥ καθώς κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Το υπουργείο έδωσε άμεση απάντηση νωρίς χθες στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καταθέτοντας αντέφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε ως παράνομη την απεργία-αποχή που έχει κηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά όχι άμεσα εκτελεστέα.

Τόσο η ΔΟΕ όσο και η ΟΛΜΕ προσέφυγαν στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου και η έφεση ορίστηκε να εκδικαστεί αρχικά τον Ιανουάριο του 2022 αλλά με την αντέφεση του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε προκειμένου να εκδικαστεί το συντομότερο η υπόθεση, αυτή θα δικαστεί τελικά την ερχόμενη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα η έφεση του υπουργείου επί της αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία εκρίθη παράνομη η απεργία αποχή των εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, μετά την αγωγή του υπουργείου Παιδείας και θα εκδικασθεί τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Η θέση της Νίκης Κεραμέως για την απεργία της ΑΔΕΔΥ

Στην ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για την απεργία της ΑΔΕΔΥ προχώρησε χθες βράδυ, μέσω Twitter, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

«Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ, μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση. 

Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας», έγραψε συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας.

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ,μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση.Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας.
1.3K
252
Share this Tweet
epirusblog.gr
5 of 5
Σχολεία: Το «σήριαλ» με την απεργία της ΑΔΕΔΥ για τις αξιολογήσεις που κρίθηκε παράνομη os">Σχολεία: Το «σήριαλ» με την απεργία της ΑΔΕΔΥ για τις αξιολογήσεις που κρίθηκε παράνομη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1276239515657548703
item