Γιάννενα: M. Κεφάλα - Μια επέτειος, μια μνήμη κι ένα χρέος

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ο πρεσβευτής της Ιταλίας στην Ελλάδα, επέδωσε στον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά το τελεσίγραφο με το οποίο ο Μουσολίνι ζητούσε την κατοχή ορισμένων ελληνικών περιοχών. 

Ήταν ακριβώς αυτή η ιστορική στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε το «ΟΧΙ» απέναντι στην Ιταλογερμανική φασιστική επιδρομή γνωρίζοντας πως μεγαλύτερο αγαθό από το αγαθό της ελευθερίας δεν υπάρχει.

Το «ΟΧΙ» είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και αποφασιστικότητας των Ελλήνων. 

Είναι σταθμός με βαθύ νόημα γιατί θα συμβολίζει αιώνια την πάλη του δίκαιου με το άδικο, την πάλη για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Σήμερα η χώρα μας αντιμετωπίζει διαφορετικές προκλήσεις από αυτές που αντιμετώπιζε πριν από 81 χρόνια. Απαιτείται ,όμως να επιστρατεύσουμε τις ίδιες αρετές που έκαναν την Ελλάδα και τότε να θριαμβεύσει. 

Την Εθνική ενότητα: Εθνική ομοψυχία και αλληλεγγύη καθώς και το υψηλό φρόνημα. Με την ίδια λοιπόν ομοψυχία και σθένος θα πορευτούμε και στη συνέχεια ως απόλυτο μονόδρομο για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη.

Η 28η Οκτωβρίου θα παραμείνει πάντα μια ζωντανή δύναμη κι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας. 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: M. Κεφάλα - Μια επέτειος, μια μνήμη κι ένα χρέος
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4980349958361540372
item