Πρέβεζα: Iκανοποίηση στο Δήμο Πρέβεζας από τα αποτελέσματα της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη- Ν.Γεωργάκος - Στόχος η ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής

Όλα όσα είχαν τεθεί από την αρχή της θητείας της Δημοτικής αρχής συζητήθηκαν στη συνάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου με την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη που βρέθηκε στην Πρέβεζα ανταποκρινόμενη στη σχετική πρόσκληση.

Μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην εκπομπή «Νωρίτερα δε γίνεται» ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την Τρίτη ως εξαιρετική ημέρα για τα θέματα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό και μίλησε για την αγαστή συνεργασία που υπάρχει τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, όσο και με τα στελέχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στα ζητήματα που τέθηκαν στην Υπουργό σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο περιλαμβάνονται η ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO, η μελέτη αντιστήριξης του Κάστρου του Παντοκράτορα καθώς και τα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» , η αντικεραυνική προστασία στο μνημείο του Ζαλόγγου και η παραχώρηση των Κάστρων.

Όσον αφορά την Αρχαία Νικόπολη ο κ. Γεωργάκος θύμισε τις παρεμβάσεις ύψους που προχωρούν ικανοποιητικά αλλά και τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και αφορούν την συντήρηση ψηφιδωτών της Βασιλικής Α' Δουμετίου, την αποκατάσταση Πύλης Βασιλικής Β΄Αλκίσωνος και τις εργασίες αποκατάστασης του Παλατίου (του Οίκου του Γεωργίου Εκδίκου).

Ο κ. Γεωργάκος σημείωσε ακόμη ότι με την Υπουργό Πολιτισμού συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα της ατζέντας και των προτεραιοτήτων όπως είχαν τεθεί και αναπτυχθεί στις προηγούμενες συναντήσεις.

Αναλυτικά τέθηκαν τα θέματα του ξεμπλοκαρίσματος του φακέλου της Αρχαίας Νικόπολης για την ένταξη του στην UNESCO από το 2014 γεγονός πλέον εφικτό και ώριμο όπως χαρακτηρίστηκε από την Υπουργό με τη δημιουργία του έργου της Παράκαμψης του Αρχαιολογικού Χώρου - Νέα Είσοδος Πρέβεζας που εκτελείται από την Περιφέρεια Ηπείρου, τις αναγκαίες προτεραιότητες ως προς τα Κάστρα του Αγίου Ανδρέα, της αξιοποίησης του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου και του Παντοκράτορα, όπως τα άμεσα αναγκαία έργα υποστύλωσης του Κάστρου του Παντοκράτορα καθώς και των απαραίτητων διαδικασιών και έργων τόσο για το χαρακτηρισμένο πλέον μνημείο Νεότερης Ιστορίας του Ιερού Βράχου του Ζαλόγγου όσο και των Ιαματικών Λουτρών.

Ο κ. Γεωργάκος σημείωσε ακόμη ότι στη συζήτηση τέθηκαν και τα Θρησκευτικά μνημεία όπως ο Άγιος Βαρνάβας και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη επίσκεψη της Υπουργού, η οποία όπως είπε αποτελεί την εκκίνηση μιας νέας περιόδου για την έναρξη όλων των διαδικασιών και προγραμμάτων με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας της Πρέβεζας.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Iκανοποίηση στο Δήμο Πρέβεζας από τα αποτελέσματα της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη- Ν.Γεωργάκος - Στόχος η ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6169441645909731095
item