Καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας: Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν μέσω GPS το κλεμμένο όχημα

Παρακολουθούσαν μέσω gps το κλεμμένο Peugeot από τη Βουλιαγμένη μέχρι το κέντρο της Αθήνας, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, σκαρφάλωσε και γραπώθηκε στο καπό του κλεμμένου οχήματος για να το ακινητοποιήσει την ώρα που ο 35χρονος Αλβανός κακοποιός, σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά, έβαλε μπροστά και πατώντας γκάζι προσπάθησε να διαφύγει. 

Αυτό είναι το σκηνικό που σήμερα το πρωί προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας. Μια ιστορία που ξεκίνησε από σχολείο της Βουλιαγμένης και ολοκληρώθηκε στην οδό Μάρνης.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8. Έξω από σχολείο της Βουλιαγμένης μια μητέρα, ανεβάζει το χειρόφρενο του λευκού Peugeot 2008 για να συνοδεύσει το παιδί της στην είσοδο του σχολείου

Η γυναίκα στη βιασύνη της, αφήνει αναμμένη τη μηχανή και τα κλειδιά στη μίζα, με αποτέλεσμα το όχημα να είναι ξεκλείδωτο. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Αλβανός κλέφτης που την είδε να βγαίνει και μόλις η μητέρα απομακρύνθηκε, μπήκε μέσα, έβαλε μπροστά και εξαφανίστηκε. 

Η γυναίκα, πηγαίνει στην Αστυνομία και καταγγέλλει την αρπαγή του οχήματος της. Μάλιστα, στάθηκε τυχερή πάνω στην ατυχία της καθώς μέσα στο λευκό Peugeot, υπήρχε η τσάντα της και το κινητό της τηλέφωνο το οποίο έδινε το στίγμα του οχήματος και τη διαδρομή που ακολούθησε ο Αλβανός κλέφτης.

aytokinito-marni__1_
aytokinito-marni__2_
aytokinito-marni__3_
IMG_1238

Λίγο πριν τις 9, το αυτοκίνητο εντοπίζεται στην Πλατεία Βάθη. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, περιμένουν και βλέπουν να εμφανίζεται ο κλέφτης. Την ώρα που πάει να ανοίξει την πόρτα, του φωνάζουν να απομακρυνθεί από το όχημα και τον πλησιάζουν. 

Όμως αυτός τους αγνοεί, ανοίγει γρήγορα την πόρτα, επιβιβάζεται και βάζει μπροστά για να εξαφανιστεί.

Ο ένας αστυνομικός τον πλησιάζει και τότε ο δράστης πατάει γκάζι και τον ρίχνει κάτω, ενώ κάνει οπισθοπορεία για να τον πατήσει. 

Δεν τα καταφέρνει και τότε ο αστυνομικός γραπώνεται πάνω στο όχημα και μέσα απο παρμπρίζ βγάζει το όπλο και πυροβολεί σημαδεύοντας χαμηλά για να τον ακινητοποιήσει. Τελικά τα καταφέρνει. Ο δράστης ελαφρά τραυματισμένος μετεφέρθη στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Σημειώνεται ότι ο κλέφτης δεν οπλοφορούσε. Είχε αποφυλακισθεί το 2019, ενώ ενέχεται σε πάνω από 80 περιπτώσεις κλοπών και ληστείων, αλλά και υποθέσεις ναρκωτικών. 

epirusblog.gr
5 of 5
Καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας: Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν μέσω GPS το κλεμμένο όχημα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8971080079453676174
item