Ιταλία: «Αστακός» η Ρώμη ενόψει της συνόδου της G20 -«Κόκκινη ζώνη» 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων Ιταλία: «Αστακός» η Ρώμη ενόψει της συνόδου της G20 -«Κόκκινη ζώνη» 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ιταλία: «Αστακός» η Ρώμη ενόψει της συνόδου της G20 -«Κόκκινη ζώνη» 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων

Τα τελευταία μέτρα ασφαλείας καθορίζουν οι Αρχές της Ιταλίας, ενόψει της διεθνούς συνόδου της G20 η οποία θα διεξαχθεί στη Ρώμη, το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Όπως έγινε γνωστό, η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην συνοικία Eur, έξω από το κέντρο της «αιώνιας πόλης». Στα πλαίσια των δρακόντειων μέτρων, θα δημιουργηθεί μια «κόκκινη», μη προσβάσιμη ζώνη, δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Κύριος στόχος είναι να αποφευχθούν οι βίαιες διαδηλώσεις αμφισβητιών, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην ιταλική πρωτεύουσα στις 9 Οκτωβρίου, εξαιτίας παρείσδυσης νεοφασιστών σε κινητοποίηση αντιεμβολιαστών. 

Παράλληλα, θα κλείσει ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή της διεθνούς συνάντησης και θα ενεργοποιηθεί ειδικός μηχανισμός για τον εντοπισμό και την καταστροφή τυχόν ύποπτων drones.

Από αύριο, Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και πυροτεχνουργοί των καραμπινιέρων θα ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή του Eur. 

Για την προστασία, τέλος, των 20 συνολικά διεθνών αντιπροσωπειών, εκτός από την Αστυνομία, τους καραμπινιέροι και φυσικά τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, αναμένεται να δραστηριοποιηθούν και εκατοντάδες άνδρες του Ιταλικού Στρατού.


epirusblog.gr
5 of 5
Ιταλία: «Αστακός» η Ρώμη ενόψει της συνόδου της G20 -«Κόκκινη ζώνη» 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3228484263251603705
Σχόλια
item