Λύση στα ναυπηγεία της Ελευσίνας με την είσοδο της ιταλικής Fincantieri

Με την είσοδο του ιταλικού ομίλου Fincantieri στο νέο σχήμα δίδεται πλέον η λύση στο πρόβλημα των ναυπηγείων Ελευσίνας

Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί το μεσημέρι από τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο ιταλικός Όμιλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της ευρωπαϊκής ναυπηγικής βιομηχανίας με ισχυρή συνεργασία με τις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ναυπηγεία της Ελευσίνας με βάση και τη νέα συμφωνία θα επιδιώξουν τόσο την ανάπτυξη του αμυντικού τομέα, όσο και του εμπορικού.

Υπενθυμίζεται ότι τα ναυπηγεία της Ελευσίνας τα αναλαμβάνει η ΟΝΕΧ με αμερικανική υποστήριξη μέσω της κρατικής υπηρεσίας DFC συνολικού ύψους 235 εκατ. ευρώ, ένα ποσό το οποίο θα καλύψει τα χρέη των ναυπηγείων εφόσον και οι πιστωτές συναινέσουν στο σχέδιο εξυγίανσης με το οποίο θα κουρευτούν οι υπόλοιπες οφειλές.

Ο κ. Πάνος Ξενοκώστας στο παρελθόν είχε δεσμευτεί για πρόσθετες επενδύσεις περίπου 200 εκατ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υποδομές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιστωτές εμφανίζονται θετικοί στο σχέδιο εξυγίανσης και με την είσοδο του ιταλικού ομίλου Fincantieri. 

Η τελευταία εξέλιξη διαγράφει και την αβεβαιότητα που επηλθε πρόσφατα με τη συμφωνία προμήθειας των γαλλικών φρεγατών στις οποίες υπολόγιζε η ΟΝΕΧ.

epirusblog.gr
5 of 5
Λύση στα ναυπηγεία της Ελευσίνας με την είσοδο της ιταλικής Fincantieri
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2380672904535251278
item